ΕΛΛΑΔΑ

Ανατριχιαστική κατάθεση από τον 16χρονο που μαχαίρωσαν xρυσαυγίτες

Ανατριχιαστική κατάθεση από τον 16χρονο που μαχαίρωσαν xρυσαυγίτες

Αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη ήρθαν σήμερα οι δυο χρυσαυγίτες κατηγορούμενοι οι οποίοι -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- μαχαίρωσαν 16χρονο μαθητή Λυκείου τον Ιανουάριο του 2013 κοντά στο σχολείο του στο Παλαιό Φάληρο επειδή έγραψε στο θρανίο συμμαθήτριάς του αντιφασιστικό μήνυμα.

Η εκδίκαση της υπόθεσης η οποία περιλαμβάνεται σε αυτές που ερευνούν οι ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου στο πλαίσιο της ανάκρισης για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, άρχισε με την ανατριχιαστική κατάθεση του θύματος. Ο νεαρός οποίος δέχτηκε τρεις μαχαιριές η μια από τις οποίες πολύ κοντά στην καρωτίδα κατάφερε να φτάσει αιμόφυρτος στο σχολείο του. Μάλιστα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αποκαλύφθηκαν γραπτά μηνύματα που δείχνουν ότι η δολοφονική επίθεση ήταν οργανωμένη.

Όπως είπες ο νεαρός «ο δράστης φορούσε κουκούλα αλλά το πρόσωπό του δεν ήταν καλυμμένο. Από την πρώτη στιγμή αναγνώρισα τον κατηγορούμενο. Δεν είδα το μαχαίρι. Ο γιατρός με βεβαιότητα μου είπε ότι το αντικείμενο ήταν αιχμηρό».

Ο μαθητής συνεχίζοντας την κατάθεσή του είπε : «Δεν άκουσα βήματα πίσω μου επειδή φορούσα ακουστικά και άκουγα μουσική. Ένιωσα να ακινητοποιούμαι. Κάποιος πρέπει να με έπιασε από τους ώμους. Με χτύπησε από τα δεξιά στον κρόταφο και στη μύτη. Γύρισα το κεφάλι να δω ποιος είναι και είδα τον Αποστολόπουλο. Τότε με χτύπησε κοντά στην καρωτίδα. Το χτύπημα έκοψε τη μύτη μου και την άφησε να κρέμεται. Δεν μου είπαν λέξη. Όταν φώναξα βοήθεια άρχισαν να τρέχουν. Πάρα πολλά άτομα είδαν το συμβάν αλλά κανείς δεν θέλησε να έρθει να μιλήσει επειδή φοβούνται.

Το μόνο που είχε συμβεί νωρίτερα είναι ότι η κοπέλα του κατηγορούμενου ήταν φίλη μου, ζωγράφιζε στο θρανίο της σβάστικες και σταυρούς. Της μίλησα για όλα αυτά και της είπα ότι μπορεί να βρει τον μπελά της αλλά δεν άκουγε. Μια μέρα για πλάκα κάποιος έγραψε στο θρανίο της ΑΝΤΙΦΑ. Μου είπε να το σβήσω αλλά δεν το έκανα επειδή την πείραζα. Δεν ξέρω αν αυτή ήταν η αφορμή αλλά ως τότε δεν είχα δεχτεί απειλές από κανέναν. Δυο μήνες μετά μου επιτέθηκαν. Ήταν προμελετημένη επίθεση, έγινε σε μια γωνία που δεν μπορούσαν να με δουν από το προαύλιο».

Συγκλονιστικές ήταν και οι μαρτυρίες των γονέων του θύματος.

Πατέρας: «Στο νοσοκομείο ήταν όλοι σοκαρισμένοι. Το παιδί ήταν γεμάτο αίματα και για 2,5 ώρες εγχειριζόταν. Ήταν μια δολοφονική επίθεση. Δεν τον χτύπησαν μόνο στο πρόσωπο. Μια μαχαιριά καρφώθηκε στο λαιμό του.

Έμοιαζε σαν να ήταν μπράβος, ο δυνατός της ΧΑ. Υπάρχει περιστατικό όπου ο γυμναστής του σχολείου τον είχε φωνάξει μετά από διένεξη που είχε με τη διευθύντρια του σχολείου».

Μητέρα: «Μπήκα στο ιατρικό κέντρο και είδα το παιδί μου μέσα στα αίματα. Ο γιατρός μου είπε "έχεις Άγιο. Το παιδί σου πήγε και ήρθε στον άλλο κόσμο". Το παιδί από τότε είναι σε κατάσταση σοκ. Ακόμα και σήμερα βλέπει ψυχολόγο.

Ήταν ο εύκολος στόχος, ο πιο αδύναμος κρίκος».

Διαβάστε επίσης:

Η απάντηση της Χρυσής Αυγής στις ανακρίτριες

Ανακρίτριες προς Βουλή: Αποφασίστε άμεσα για τους βουλευτές της Χ.Α.

Πήρε πίσω την αρχική του απολογία ο Γ. Ρουπακιάς