ΕΛΛΑΔΑ

«Ανέστησαν» δελφίνι στο Ρέθυμνο

«Ανέστησαν» δελφίνι στο Ρέθυμνο

Μία παρέα από το Δαμνόνι Ρεθύμνου, ανήμερα το Μεγάλο Σάββατο παραμέρισε τις προσωπικές και οικογενειακές στιγμές προκειμένου να περιθάλψει ένα μικρό δελφίνι, το οποίο ξεβράστηκε στην παραλία της περιοχής.

Πρόκειται για ένα ζωνοδέλφινο ηλικίας περίπου 1,5 έτους.

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου εντοπίστηκε να πλέει κοντά στην παραλία όπου βρίσκεται το Hapimag Damnoni Hotel. Κάποια στιγμή το μικρό δελφίνι έγειρε και άρχισε να παρασύρεται από τα κύματα. Εργαζόμενοι αλλά και τουρίστες πελάτες δεν άργησαν να καταλάβουν ότι το δελφίνι αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα και άμεσα ξεκίνησαν μία τεράστια κινητοποίηση για τη διάσωσή του. Οι δυσκολίες που συνάντησαν πολλές καθώς λόγω της ημέρας φαρμακεία και ιατρεία ήταν κλειστά.

Στην αγωνιώδη αναζήτησή τους για βοήθεια επικοινώνησαν τηλεφωνικώς με τη Θεσσαλονίκη και ήρθαν σε επαφή με την κτηνίατρο, καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, Νατάσα Κομνηνού, οι οδηγίες της οποίας ήταν καταλυτικής σημασίας για τη διάσωση του δελφινιού.

Μέσω εκείνης, οι εθελοντές του Δαμνονίου απευθύνθηκαν στον δασολόγο Γιάννη Αρνέλλο από τα Χανιά, ο οποίος χωρίς δεύτερη σκέψη, πήρε μαζί τον 8χρονο γιο του και κατευθύνθηκαν στο Ρέθυμνο.

Στο μεταξύ, στην παραλία του Δαμνονίου, δεκάδες άνθρωποι είχαν δημιουργήσει ασπίδα σωτηρίας γύρω από το δελφίνι. Εκ περιτροπής με καταδυτικές στολές λόγω του κρύου, Έλληνες και ξένοι, κρατούσαν αγκαλιά για ώρες μέσα στο νερό το δελφίνι υπό τον κίνδυνο να τουμπάρει και να πνιγεί καθώς ήταν παντελώς αδύναμο.

Παρακολουθούσαν με αγωνία εάν κινεί την ουρά του, ένδειξη ότι συνεχίζει να αναπνέει κανονικά. Οπως δήλωσε στο «Έθνος» ο προϊστάμενος των θαλασσίων σπορ του ξενοδοχείου, Γιώργος Κεφαλάς, υπήρξε Ελβετός που το είχε αγκαλιά μες στο νερό για τρεις συνεχόμενες ώρες.

Με την άφιξη του Γιάννη Αρνέλλου, το δελφίνι μεταφέρθηκε στην παραλία πάνω σε ξαπλώστρα. Το τύλιξαν με υγρές κουβέρτες και πετσέτες του ξενοδοχείου, του χορηγήθηκαν αντιβίωση και ηλεκτρολύτες.

Διαβάστε επίσης: Σαντορίνη: Αποσωληνώθηκε η 51χρονη Αμερικανίδα