ΕΛΛΑΔΑ

Να επεκταθεί ο προαστιακός στην Πάτρα

Να επεκταθεί ο προαστιακός στην Πάτρα
Την επέκταση και αναβάθμιση του προαστιακού σιδηρόδρομου στην Πάτρα ζητά η τοπική υπηρεσία του Οργανισμού...

Την επέκταση και αναβάθμιση του προαστιακού σιδηρόδρομου στην Πάτρα ζητά η τοπική υπηρεσία του Οργανισμού, μετά από το τεράστιο ενδιαφέρον που έχουν δείξει οι πολίτες για το συγκεκριμένο μέσο.

Οι προτάσεις που έχουν τεθεί στην κεντρική διοίκηση του ΟΣΕ με έγγραφο που απέστειλε η τοπική υπηρεσία του Οργανισμού είναι η εξής:

-Επέκταση του δρομολογίου μέχρι τον Άγιο Βασίλειο (ήδη έχει γίνει αποδεκτή) με επιπλέον ενδιάμεσες στάσεις στο στάδιο της Παναχαίκης και στα Μποζαίτικα. Μάλιστα το κόστος κατασκευής των πλατφορμών που απαιτούνται έχουν δηλώσει ότι το αναλαμβάνουν ο Δήμος Πατρέων και οι τοπικοί σύλλογοι.

-Επέκταση του δρομολογίου μέχρι τα Βραχνέικα, με ενδιάμεσες στάσεις στην Ανθείας (Ζαρουχλέικα), Παραλία Πατρών και Ροίτικα. Ήδη εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη ΒΙΠΕ έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να δρομολογήσουν λεωφορεία από την έδρα τους στα Βραχνέικα, για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων τους.

-Τέλος προτείνεται η διασταύρωση των δυο συρμών να γίνεται στον σιδηροδρομικό σταθμό Πατρών, αντί του σταθμού στον Αγ. Ανδρέα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.

Πηγή: thebest.gr