ΕΛΛΑΔΑ

Στο εδώλιο ο Λαυρεντιάδ​ης και 33 ακόμη άτομα για το σκάνδαλο της PROTON BANK

Στο εδώλιο ο Λαυρεντιάδ​ης και 33 ακόμη άτομα για το σκάνδαλο της PROTON BANK

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμπονται να δικαστούν ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και 33 ακόμα άτομα για την υπόθεση των επισφαλών δανείων της PROTON BANK.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα επισφαλή δάνεια που αγγίζουν τα 700 εκατομμύρια ευρώ, κατέληξαν σε εταιρίες συμφερόντων του επιχειρηματία και προσωρινά κρατούμενου Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Μεταξύ των 33 κατηγορουμένων είναι οι Τρύφωνας Κολίντζας, Δημήτρης Αραμαντής, Αντώνης Αθανάσογλου, Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου, Πέτρος Κυριακίδης και ο γιος του Γιώργος.

Με βάση το βούλευμα (695/2014) του Συμβουλίου Εφετών οι συνολικά 34 κατηγορούμενοι παραπέμπονται μεταξύ άλλων να δικαστούν για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και ένταξη σε αυτή, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, απάτη και απιστία.

Αντίθετα, με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται όλων των κατηγοριών οι Δημήτρης Μπίθαρης, Δημήτρης Βασιλόπουλος, Ανδρέας Μίχος, Χ. Ζάντα και ο εκδότης Αντώνης Δελατόλας.

Για επιμέρους πράξεις απαλλάσσονται οι Παναγιώτης Δαμιλάκος, Γ. Γεωργάρας και Τρύφωνας Κολίντζας.

Οι δικαστές απέρριψαν όλες τις αιτήσεις για άρση ή αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους για όσους έχουν προφυλακιστεί, ενώ διατηρούν τους όρους σε όσους επιβλήθηκαν μετά την απολογία τους, παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση για ορισμένους κατηγορούμενους.

Ο εισαγγελέας Π. Καψιμάλης είχε προτείνει να επιβληθεί στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη εγγύηση "μαμούθ" ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να αποφυλακιστεί. Οι δικαστές απέρριψαν επίσης και αιτήματα κατηγορουμένων για αποδέσμευση τραπεζικών λογαριασμών τους.

Διαβάστε επίσης:
Πόρισμα-κόλαφος για Φιλιππίδη και Λαυρεντιάδη