ΕΛΛΑΔΑ

Επιτυχημένη η ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Επιτυχημένη  η ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς

Το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διοργάνωσε σήμερα (10-5-2014), στα Εκπαιδευτήρια της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς, ημερίδα για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο με θέμα «Διαδίκτυο, ένα πολυεργαλείο για το παιδί με πολλούς κινδύνους».

Στην ημερίδα συμμετείχαν ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχος Εμμανουήλ Σφακιανάκης, καθώς και άλλοι εξειδικευμένοι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίοι ενημέρωσαν τους γονείς και τα παιδιά τόσο για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, όσο και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την πλοήγησή τους σε αυτό.

Οι θεματικές ενότητες που αναπτύχθηκαν κατά τη διεξαγωγή της ημερίδας αφορούσαν :

• Την αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

• Τον σκοπό διοργάνωσης των ημερίδων.

• Τα αδικήματα και τον τρόπο που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου, καθώς και σε πρακτικές πρόληψης.

• Τα φαινόμενα διαδικτυακής βίας, τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και γενικά την πρόληψη και την αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

• Στατιστικά στοιχεία, διείσδυσης των Ελλήνων στο διαδίκτυο και τις υποθέσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της ημερίδας έγινε παρουσίαση της νέας ενότητας "Ψηφιακή Αλάνα" που περιλαμβάνεται στον ιστότοπο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος www.cyberkid.gov.gr . Μέσα από την ενότητα αυτή, εισάγεται η ψηφιοποίηση δεκαέξι παραδοσιακών παιχνιδιών (γκρινιάρης, τρίλιζα, σκάκι κλπ), που απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας από τριών έως και δεκαοχτώ χρονών, στα οποία μαθαίνουν παίζοντας, ενώ ταυτόχρονα ενημερώνονται για τις παγίδες του διαδικτύου διασκεδάζοντας.

Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των συμμετασχόντων γύρω από το διαδίκτυο άλλα και η προβολή της δραστηριότητας της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία περιλαμβάνει την πρόληψη, την έρευνα και την καταστολή εγκλημάτων και αντικοινωνικών συμπεριφορών που διαπράττονται, μέσω διαδικτύου ή άλλων μέσων ηλεκτρονικής επικοινωνίας.