ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2014: Στη μάχη οι μαθητές–Με θέματα από την τράπεζα τα υποχρεωτικά μαθήματα

Πανελλήνιες 2014: Στη μάχη οι μαθητές–Με θέματα από την τράπεζα τα υποχρεωτικά μαθήματα

Αρχίζουν αύριο οι πανελλαδικές εξετάσεις- Θέματα από την Τράπεζα Θεμάτων, για πρώτη φορά, στις προαγωγικές εξετάσεις της Α' Λυκείου

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, το οποίο περιέχει την έκθεση, καλούνται αύριο να ριχτούν στη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων 105.000 μαθητές που θα διεκδικήσουν μία από τις 70.305 θέσεις στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η ώρα προσέλευσης έχει οριστεί στις 8 το πρωί, ενώ οι εξετάσεις αρχίζουν μισή ώρα αργότερα. Οι υποψήφιοι φοιτητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους το δελτίο εξεταζόμενου, μπλε στιλό και γομολάστιχα, αλλά όχι μπλάνκο. Επιτρέπεται, επίσης, ένα μπουκάλι νερό. Αντίθετα θα πρέπει να αφήσουν στο σπίτι τους το κινητό τους τηλέφωνο.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα αρχίσουν στις 21 Ιουνίου, ενώ οι εξετάσεις για τους υποψήφιους των ΤΕΦΑΑ θα πραγματοποιηθούν, από τις 23 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου.

Στα μέσα Ιουνίου, εξάλλου, οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν στα σχολεία τους όπου υπέβαλαν την αίτηση - δήλωση του Φεβρουαρίου για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας, τον οποίο θα χρησιμοποιήσουν κατά την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου.

Σημειώνεται ότι, για πρώτη φορά φέτος στις προαγωγικές εξετάσεις της Α' Λυκείου, το 50% των ερωτήσεων θα αντληθεί από τη νεοσύστατη Τράπεζα Θεμάτων.
Η Τράπεζα Θεμάτων περιλαμβάνει περισσότερα από 9.000 θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας, τα οποία από χθες βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα exams-repo.citi.gr και είναι προσβάσιμα από όλους. Με θέματα από την Τράπεζα θα εξεταστούν μόνο τα υποχρεωτικά μαθήματα.

«Η ύλη είναι πολύ μεγαλύτερη με την Τράπεζα Θεμάτων» εκτιμά μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο 15χρονος Κώστας, ο οποίος μαζί με τους συμμαθητές του της Α΄Λυκείου θα ριχτεί στη μάχη των προαγωγικών εξετάσεων, μεθαύριο Πέμπτη. «Μένει να δούμε αν θα πετύχει η διαδικασία. Το θέμα είναι να είσαι καλά προετοιμασμένος» πρόσθεσε.
Εκτός από καλή προετοιμασία πάντως χρειάζεται και σωστή οργάνωση. Οι ειδικοί συνιστούν συχνά και ελαφρά γεύματα, πολύ νερό και τουλάχιστον επτά ώρες ύπνου καθημερινά.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες 2014-10%: Ποιοι μπαίνουν από τα ΕΠΑΛ

Πανελλήνιες 2014: Αυτό είναι το πρόγραμμα των εξετάσεων

Πανελλήνιες 2014: Αυτά είναι τα SOS θέματα – Τι θα κρίνει τις βάσεις

Κρήτη: Δεν φαντάζεστε τι έριξε ψηφοφόρος-Το μήνυμα που κάνει θραύση στα social (pic)

Περιφερειακές Εκλογές 2014: Δείτε τι είπε ο Επίτιμος στον εγγονό του

Τραγωδία στον Πόρο: Βρέθηκε νεκρός έξω από μία κλούβα

Σας ενδιαφέρει: Έρχονται 7.000 προσλήψεις το καλοκαίρι

Πήγαν για ζέσταμα πριν την… κρεμάλα: Για τρέξιμο στο στάδιο νύφη και γαμπρός (pics)

Ευρωεκλογές 2014-Ανώγεια: Μόλις μία ψήφο για την Χρυσή Αυγή

Τελευταίο μπάνιο στη θάλασσα για δυο άνδρες στην Κρήτη

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας σήμερα