ΕΛΛΑΔΑ

Πανελλήνιες 2014: Γενικές οδηγίες για τα «βαθιά νερά»

Πανελλήνιες 2014: Γενικές οδηγίες για τα «βαθιά νερά»

Όλοι οι μαθητές τις τελευταίες ημέρες παρά την …παρενόχληση των διπλών εκλογών αισθάνθηκαν σαφώς πιο έντονη την αγωνία για τις εξετάσεις.

Για να μετριαστεί αυτό το δυσάρεστο κι ενδεχομένως βλαβερό συναίσθημα επισημαίνουμε κάποια βασικά προαπαιτούμενα.

• Αρχικά δεν επιμένουμε το ίδιο σε όλη την ύλη την τελευταία ημέρα, αλλά κυρίως ασχολούμαστε με αυτά που μας προβληματίζουν και μας δυσκολεύουν. Τελευταία αφήνουμε αυτά που έχουμε αποτυπώσει καλύτερα και για λόγους ψυχολογικούς.

• Οπωσδήποτε παρακολουθούμε το επαναληπτικό μάθημα του φροντιστηρίου, το οποίο βάζει τις γνώσεις μας σε μια σειρά. Επιπλέον η επικοινωνία με τους καθηγητές, συμπαραστάτες στην προσπάθειά μας, δεν αφήνει το άγχος να μας κυριεύσει.

• Επιδιώκουμε να κοιμηθούμε σχετικά νωρίς, ώστε να αντέξουμε την αναμονή των θεμάτων και την τρίωρη δοκιμασία. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η όλη διαδικασία θα εκταθεί σε πέντε ώρες περίπου, αν δεν έχουμε μετακίνηση σε εξεταστικό κέντρο μακριά από το σπίτι μας.

• Δεν επικοινωνούμε με άτομα που γνωρίζουμε ότι μας μεταφέρουν το άγχος τους και αποφεύγουμε να συγκρουστούμε με τους γονείς μας, οι οποίοι τις περισσότερες φορές έχουν περισσότερο άγχος από τους υποψήφιους.

• Στη διάρκεια της εξέτασης διαβάζουμε προσεκτικά τις εκφωνήσεις, πιθανώς και παραπάνω από δύο φορές, σκιαγραφώντας διαγραμματικά την απάντηση στο πρόχειρο.

• Αν σ’ ένα θέμα δεν βρίσκουμε τη λύση προχωρούμε στο επόμενο για λόγους διαχείρισης χρόνου. Επιστρέφουμε στο …ακανθώδες θέμα αφού τελειώσουμε με τα άλλα.

• Καλό είναι να πάρουμε μαζί μας πολλά στυλό, καλύτερα μόνο μαύρα ή μόνο μπλε, τα οποία να τα έχουμε δοκιμάσει εκ των προτέρων. Επιπλέον να πάρουμε μολύβι και γόμα για μολύβι και μελάνι..

Τέλος παίρνουμε μαζί μας νερό ή ένα μικρό χυμό. Με την καλή ψυχολογία, την οποία επίσης δεν πρέπει να ξεχάσουμε να πάρουμε μαζί μας, θα ανταμειφθούν οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς.

Εκ μέρους του φροντιστηριακού ομίλου «Νέο»: Ευχές για επιτυχία!!!

eyxes

Διαβάστε επίσης:

Πανελλαδικές 2014: Πότε ένας υποψήφιος μπορεί να συμμετάσχει στις Επαναληπτικές εξετάσεις

Πανελλαδικές 2014: Τι ισχύει για τους μαθητές που πιάνονται να αντιγράφουν

Πανελλαδικές 2014: Πότε μπορείτε να ζητήσετε αναβαθμολόγηση