ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Αποφυλάκιση Λαυρεντιάδη με αυστηρούς όρους προτείνει ο εισαγγελέας

Αποφυλάκιση Λαυρεντιάδη με αυστηρούς όρους προτείνει ο εισαγγελέας

Να αποφυλακιστεί λόγω συμπλήρωσης του ανωτάτου ορίου προσωρινής κράτησης (18 μήνες) με αυστηρούς περιοριστικούς όρους ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης για την υπόθεση των επισφαλών δανείων της Proton Bank προτείνει στο δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας.

Ωστόσο σε περίπτωση που η εισήγηση αυτή γίνει δεκτή από τα μέλη του συμβουλίου ο Λαυρεντιάδης θα παραμείνει στη φυλακή καθώς έχει κριθεί προφυλακιστέος και για ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του επιχειρηματία Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη τον Ιούνιο του 2012.

Ειδικότερα ο εισαγγελέας για την υπόθεση της Proton Bank προτείνει να αφεθεί ελεύθερος ο επιχειρηματίας με τους εξής περιοριστικούς όρους:

• απαγόρευση εξόδου από τη χώρα,

• παράδοση διαβατηρίου,

• απαγόρευση μετακίνησης πέραν των ορίων του Ν. Αττικής,

• απαγόρευση μετακίνησης με πλωτό ή εναέριο μέσο,

• εμφάνιση δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα και

• υποχρεωτική διανυκτέρευση στην οικία του.

Για τους υπόλοιπους κατηγορουμένους που κρατούνται για την ίδια υπόθεση, δηλαδή τους Δημ. Σαραμαντή, Αντώνη Αθανάσογλου, Τρ. Κολλίτζα και Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου η πρόταση του εισαγγελέα είναι να αφεθούν ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισής τους στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους δυο φορές το μήνα.

Διαβάστε επίσης:

Στο εδώλιο ο Λαυρεντιάδ​ης και 33 ακόμη άτομα για το σκάνδαλο της PROTON BANK