ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα με λιακάδα, επιστροφή με συννεφιά

Πάσχα με λιακάδα, επιστροφή με συννεφιά
Με ήλιο θα σουβλίσουν οι Έλληνες τον οβελία...

Με ήλιο θα σουβλίσουν οι Έλληνες τον οβελία την Κυριακή του Πάσχα και με μικρή συννεφιά θα επιστρέψουν στα αστικά κέντρα.

Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός σήμερα Κυριακή του Πάσχα. Ο ήλιος, οι ασθενείς άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία είναι τα «υλικά» που θα νοστιμέψουν τη «συνταγή» για το σούβλισμα του οβελία. Συγκεκριμένα, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Λίγες νεφώσεις μόνο θα σημειωθούν στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία που το απόγευμα θα αυξηθούν, ενώ στις ορεινές κυρίως περιοχές δεν αποκλείεται να βρέξει. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ασθενείς. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από στην ανατολική Ελλάδα από 18 έως 20 βαθμούς και στη δυτική από 21 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή του Πάσχα

Καθαρό ουρανό θα έχουν όσοι έχουν επιλέξει να περάσουν το Πάσχα τους στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 μέχρι 22 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα παραμείνουν σταθεροί στα 3 μποφόρ.

Λίγα σύννεφα θα κάνουν την εμφάνισή τους στον ουρανό της Θεσσαλονίκης, κυρίως τις μεσημβρινές ώρες, ωστόσο σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 μέχρι 18 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν Νοτιοανατολικά 2-3 μποφόρ

Συννεφιά θα επικρατεί κατά τη διάρκεια της ημέρας στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά, ωστόσο η θερμοκρασία θα είναι σε κανονικά στάνταρ, από 12 μέχρι 21 βαθμούς κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν Νοτιοανατολικά, 2-3 μποφόρ.

Στην Κρήτη οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοδυτικοί με ταχύτητα 4 μποφόρ και θα σημειώσουν πτώση τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 μέχρι 19 βαθμούς και θα επικρατεί συννεφιά.

Στα νησιά του Ιονίου θα επικρατεί επίσης συννεφιά, με θερμοκρασία από 11 – 22 βαθμούς και ανέμους μικρής εντάσεως, από 1 – 2 μποφόρ.

Στη Θεσσαλία και την Πελοπόννησο, θα έχει λίγα σύννεφα στις ορεινές περιοχές, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει από 10 μέχρι 21 βαθμούς κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 1 μποφόρ, ενώ Νοτιοανατολικοί από 2 εώς 4 μποφόρ.

Τέλος, στα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα υπάρχει ηλιοφάνεια, οι άνεμοι θα πνέουν Βορειοδυτικά με ένταση 4 - 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 μέχρι 22 βαθμούς κελσίου.

Επιστροφή με καλό καιρό

Με καλό καιρό θα γίνει η επιστροφή των εκδρομέων, τη Μεγάλη Δευτέρα, καθώς το σκηνικό θα «ντύσουν» ο ήλιος και οι ασθενείς άνεμοι, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το ενδεχόμενο να βρέξει από το απόγευμα στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5, ενισχυμένοι βαθμιαία στα νοτιά στα 6 με 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα αγγίξει το μεσημέρι τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Αραιές νεφώσεις θα σημειωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας την Τρίτη του Πάσχα, ενώ θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα νοτιοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο στα νότια.