ΚΑΙΡΟΣ

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ- Δείτε ποιες περιοχές θα πλήξουν καταιγίδες

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ- Δείτε ποιες περιοχές θα πλήξουν καταιγίδες

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις όπου βαθμιαία θα αυξηθούν, με βροχές και τοπικές καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια του νομού η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου γρήγορα θα εξασθενήσουν, ενώ στο Σαρωνικό από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα δυτικά, βόρεια τμήματα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά τις θερμές ώρες της ημέρας. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 22 έως 31 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 16 έως 26 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 22 έως 27 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 22 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους και θα εξασθενήσουν, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση μετά το απόγευμα. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στον Κορινθιακό σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση μετά το απόγευμα.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση μετά το μεσημέρι.

Διαβάστε επίσης: Παιδικοί σταθμοί: Έως 30 Ιουνίου οι εγγραφές