ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα τη… σοκολάτα!

Θεσσαλονίκη: Διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα τη… σοκολάτα!

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (www.fkth.gr) προκηρύσσει μονοθεματικό διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα τη «ΣΟΚΟΛΑΤΑ», με σκοπό τη δημιουργία μίας μεγάλης ομαδικής έκθεσης σε χώρους του Εργοστάσιου - Μουσείου Σοκολάτας, που θα στηθεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.


Η συμμετοχή στην έκθεση/διαγωνισμό είναι ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο, ερασιτέχνη ή επαγγελματία.

Από τη διοργάνωση δεν τίθεται κανένας περιορισμός ως προς το ύφος, το περιεχόμενο και τα λοιπά χαρακτηριστικά ή δομικά στοιχεία των φωτογραφιών που θα υποβληθούν. Εν ολίγοις, υπάρχει απόλυτη ελευθερία ως προς τον χειρισμό του θέματος της έκθεσης, που είναι η ΣΟΚΟΛΑΤΑ και όπως την εκλαμβάνει ο καθένας.

Η επιλογή των έργων και ο σχεδιασμός της έκθεσης θα γίνει από τον Επιμελητή Βασίλη Καρκατσέλη, Εικαστικό - Φωτογράφο και μέλος του ΔΣ του ΦΚΘ.

Τα έξοδα της εκτύπωσης των φωτογραφιών έχουν εξασφαλιστεί από χορηγό, που μεταφράζεται σε: Οι φωτογράφοι, αφού τους ανακοινωθεί πως έχουν επιλεγεί για την συμμετοχή τους στην έκθεση, στέλνουν τα προς εκτύπωση αρχεία τους στον επιμελητή της έκθεσης για τα περαιτέρω και με την απόλυτη δέσμευση πως δεν θα χρησιμοποιηθούν αλλού πέραν της εκτύπωσης και της προπαγάνδισης της έκθεσης σε διάφορα μέσα. Όποιος φωτογράφος δεν επιθυμεί να παραδώσει τα αρχεία του, στέλνει έτοιμες προς ανάρτηση τις εκτυπώσεις του. Εννοείται πως η πνευματική ιδιοκτησία των έργων παραμένει στους δημιουργούς τους.
Άλλη συμμετοχή στα έξοδα της έκθεσης δεν υπάρχει. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 6 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, οπότε θα δοθούν και τα βραβεία.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν θα πρέπει να στείλουν μέχρι τις 13 Αυγούστου τις φωτογραφίες τους (αποστολή με email, αρχεία jpeg, με μέγεθος περίπου 10Χ15 cm, στα 300 dpi) στο katselis@the.forthnet.gr

Προαιρετικά όσοι θέλουν μπορούν να συνυποβάλουν:

- Τίτλο της κάθε φωτογραφίας ή της σειράς φωτογραφιών τους στα Ελληνικά (και στα Αγγλικά εάν υπάρχει).
- Κείμενο που να περιγράφει την δουλειά μέχρι 150 λέξεις στα Ελληνικά (και στα Αγγλικά εάν υπάρχει).
- Βιογραφικό (σύμφωνα με το τυποποιημένο επισυναπτόμενο αρχείο) στα Ελληνικά (και στα Αγγλικά εάν υπάρχει).
- Επιθυμητές διαστάσεις και άλλα σχετικά στοιχεία ανάπτυξης στον τοίχο των έργων τους.

Thestival

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Χωρίς νερό στην Ευκαρπία