ΕΛΛΑΔΑ

Συλλαλητήριο στο Κέντρο για τις τιμές εισιτηρίων στα ΜΜΜ (pics-vid)

Συλλαλητήριο στο Κέντρο για τις τιμές εισιτηρίων στα ΜΜΜ (pics-vid)

Συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιούν αυτή την ώρα φορείς και οργανώσεις ανέργων, με αίτημα τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Το ραντεβού των διαδηλωτών δόθηκε στις 11:00 το πρωί έξω από το υπουργείο Εργασίας, ενώ λίγη ώρα αργότερα πορεύτηκαν προς το υπουργείο Οικονομικών, όπου και παραμένουν στο σημείο, σε μία ένδειξη συμπαράστασης στις απολυμένες καθαρίστριες.

Επιτροπή των ανέργων αναμένεται να έχει συνάντηση στις 15:00 με τον υφυπουργό Εργασίας, Βασίλη Κεγκέρογλου, προκειμένου να του μεταφέρουν τα αιτήματά τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Κίνηση Ενεργοί Άνεργοι, οι άνεργοι, οι απολυμένοι, οι γυναίκες, οι νέοι, οι οποίοι δεν βρίσκουν δουλειά, παρόλο που έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους, δεν αντέχουν να πληρώνουν άλλο για να μετακινηθούν και να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

«Θέλουμε να συγκροτήσουμε ένα μεγάλο κίνημα, διεκδικώντας την αξιοπρεπή διαβίωση των ανέργων και για το βασικότερο δικαίωμα, το δικαίωμα στην σταθερή και αξιοπρεπή εργασία. Οι μετακινήσεις, όπως και η υγεία, η παιδεία, η ασφάλιση είναι για εμάς κοινωνικό δικαίωμα, διεκδικούμε την κατάργηση των 5μηνων και το ελαστικών σχέσεων εργασίας, θέλουμε σταθερή δουλειά για όλους» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

Την ίδια στιγμή, η Κίνηση διεκδικεί η κάρτα ανεργίας του ΟΑΕΔ, να είναι ισοδύναμη της κάρτας απεριορίστων διαδρομών για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και το ΠΑΜΕ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο Μεταφορών για τις τιμές των εισιτηρίων και μέλη του ΠΑΜΕ.

Το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει τις μειώσεις στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών κάνοντας λόγο για «κοροϊδία» από την πλευρά της κυβέρνησης, καθώς, όπως υποστηρίζει στην ουσία δεν έχει γίνει καμία μείωση. Αντίθετα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι μειώσεις οδηγούν σε αυξήσεις.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ διεκδικούν μία μείωση της τάξεως του 50%, αλλά και δωρεάν μετακίνηση, τόσο για τους ανέργους, όσο και για τους ΑμΕΑ και όσους εργαζόμενους αδυνατούν να ανταποκριθούν οικονομικά. Την ίδια στιγμή, ζητούν να σβηστούν όλα τα πρόστιμα.

Δείτε το βίντεο του Star από την πορεία διαμαρτυρίας

Διαβάστε επίσης:

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας (pics)