ΕΛΛΑΔΑ

Δεν λέει να καλοκαιριάσει – Νέα πτώση της θερμοκρασίας

Δεν λέει να καλοκαιριάσει – Νέα πτώση της θερμοκρασίας

Χαμηλότερη θα είναι η θερμοκρασία αύριο δίνοντας μια ανάσα δροσιάς μετά τον καύσωνα που έκανε το θερμόμετρο να ανέβει έως και τους 40 βαθμούς. Σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετερεωλογικής Υπηρεσίας η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα και δεν θα ξεπεράσει τους 35 βαθμούς.

Γενικά χαρακτηριστικά

Ζεστός και γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός αύριο σε ολόκληρη την χώρα. Κατά τις απογευματινές και μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 μποφόρ ενώ στο Αίγιο κατά τη διάρκεια της ημέρας θα φτάσουν μέχρι και τα 7 μποφόρ.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τους άνεμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έντασης 4 με 6 μποφόρ κατά τη διάρκεια της ημέρας 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις νωρίς το πρωί και τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ και η η θερμοκρασία θα είναι μεταξύ 20 έως 31 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός ενώ τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα δημιουργηθούν τοπικές νεφώσεις στη Μακεδονία ενώ στα ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν βροχές.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειονατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και κυρίως στα ορεινά με τον καιρό να είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 12 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 34 βαθμούς. Στην Ήπειρο η θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Αίθριος θα είναι ο καιρός με τοπικές νεφώσεις να δημιουργούνται από το απόγευμα και μετά στα ηπειρωτικά και κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 19 και 33 βαθμούς, ενώ κατά τόπους θα φτάσει και τους 34 βαθμούς .

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Ηλιοφάνεια με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και κατά τη διάρκεια της ημέρας θα φτάσουν τοπικά και τα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 30 βαθμούς και στη νότια Κρήτη θα είναι 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Άίθριος θα είναι ο καιρός με τους άνεμους να πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα τα 7 μποφόε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως και 33 βαθμούς. Στα βόρεια η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.