ΕΛΛΑΔΑ

Κόβουν στο μισό το οικογενειακό επίδομα του ΟΑΕΔ

Κόβουν στο μισό το οικογενειακό επίδομα του ΟΑΕΔ

Διαλύουν τις οικογένειες της Ελλάδας - Το πετσοκόβουν μέχρι να το καταργήσουν από 1/01/2015.

Κανένα έλεος και καμία κοινωνική ευαισθησία. Με απίστευτη κυνικότητα και απανθρωπιά η κυβέρνηση κόβει κατά 50% το οικογενειακό επίδομα του ΟΑΕΔ που αποτελούσε σημαντική βοήθεια για περισσότερες από 300.000 ελληνικές οικογένειες.

Το αποκορύφωμα της κυβερνητικής αναλγησίας ειναι ότι καταργεί το επίδομα από 1/01/2015 γεγονός που αποδεικνύει ότι οι διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού για προστασία των αδύναμων ήταν επικοινωνιακά πυροτεχνήματα.

Μετά την φορολόγηση των πολυτέκνων και την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου για τα παιδιά μιας οικογένειας, η κυβέρνηση έρχεται να ολοκληρώσει τη διάλυσή τους.

Αντί να προστατεύει τις οικογένειες αυτής της χώρας, που εκτός των άλλων αντιμετωπίζει προβλήματα υπογεννητικότητας και γήρανσης του πληθυσμού, αντί να ωθεί τα ζευγάρια να κάνουν παιδιά που θα αποτελέσουν το μέλλον αυτής της χώρας, κάνουν το παν για το αντίθετο!

Το τελευταίο κομμάτι αυτής της "προσπάθειας" είναι η κατάργηση του οικογενειακού επιδόματος του ΟΑΕΔ, όπως αποφασίστηκε από το Υπουργείο Εργασίας και τον Οργανισμό, που για φέτος κόβεται στο μισό...

Η συγκεκριμένη απόφαση προβλέπει ότι από την 1/1/2015 δεν θα υπάρχει πλέον, αφήνοντας σχεδόν 300.000 οικογένειες χωρίς ένα βασικό έσοδο που πήγαινε ούτως ή άλλως στις υποχρεώσεις και στις βασικές τους ανάγκες.

Γιατί καταργείται

Εδώ και δυο μέρες μειώθηκαν οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές κατά 2,9% και οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων κατά 1%.

Αυτές οι μειώσεις είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθούν κονδύλια που έμπαιναν στα ταμεία των... ταμείων. Για να καλυφθεί λοιπόν, η τρύπα, αποφασίστηκε η κατάργηση του οικογενειακού επιδόματος.

Ποιοι το δικαιούνται

Το οικογενειακό επίδομα του ΟΑΕΔ δικαιούνται οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ που δεν μπορούν να το λάβουν με βάση τη συλλογική, κλαδική ή την επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας.

Το επίδομα χορηγείται μια φορά το χρόνο από τον ΟΑΕΔ, με τον οργανισμό να το έδινε στους δικαιούχους τμηματικά μέσα στο δεύτερο εξάμηνο κάθε έτους.

Το ποσό διαφοροποιείται ανάλογα με το ποσά παιδιά έχει κάθε οικογένεια.

Παράδειγμα 1:

Για οικογένεια με ένα παιδί το επίδομα ήταν έως τώρα 98,64 ευρώ.

Φέτος, από την 1η Ιουλίου και μετά μειώνεται στα 49,32 ευρώ μέχρι να καταργηθεί τελείως.

Παράδειγμα 2:

Οικογένεια με δύο παιδιά το επίδομα ήταν 295 ευρώ και μειώνεται στο μισό στα 147,84 ευρώ, μέχρι να καταργηθεί τελείως.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες 2014: Αυτοί είναι οι πρώτοι των πρώτων!

Ρόδος: Αυτή είναι η πρώτη των πρώτων στις Πανελλήνιες–Συγκέντρωσε 19.848 μόρια

Κρήτη: Αγωνία για ένα τρίχρονο παιδάκι - Έπεσε από τα 6 μέτρα

Κέρκυρα: Εικόνες ντροπής-Μετέτρεψαν σε χωματερή ένα ολόκληρο αεροδρόμιο (vid)

Θρηνεί η Κρήτη: 3χρονο αγγελούδι πνίγηκε σε πισίνα