ΕΛΛΑΔΑ

Έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ σχολικοί φύλακες και καθηγητές (pic-vid)

Έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ σχολικοί φύλακες και καθηγητές (pic-vid)

Σε συμβολικό αποκλεισμό έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη έχουν προχωρήσει σχολικοί φύλακες και καθηγητές, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξητο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.

Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς τις επόμενες ημέρες κλείνει ένας χρόνος από την ανακοίνωση του μέτρου της διαθεσιμότητας.

Θερμό τετ α τετ Ρήγα με συγκεντρωμένες

Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 12:00 κατά τη διάρκεια της άφιξης στα κεντρικά γραφεία του Γενικού Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Ρήγα.

Ένας διαμαρτυρόμενος τον πλησίασε και τον ρώτησε με έντονο ύφος τι θα γίνει με τους ανθρώπους που έχουν βρεθεί στο δρόμο, εξαιτίας της διαθεσιμότητας.
Ο κ. Ρήγας δεσμεύτηκε πως θα κάνουν μία συγκεκριμένη πρόταση για να δουν που αλλού μπορούν να προκηρυχθούν θέσεις για τους όσους έχασαν τη δουλειά τους.
Ωστόσο, σε ερώτηση του συγκεντρωμένου αν δεν ξαναγυρίσουν στη δουλειά τους αν ο ίδιος παραιτηθεί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας: Με δεδομένες τις δυνατότητες που υπάρχουν θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν».

«Θέλουμε να ξαναγυρίσουμε στα σχολεία»

Την άποψη πως ο συμβολικός αποκλεισμός γίνεται στα πλαίσια της πίεσης που θέλουν να ασκήσουν για να γυρίσουν στα σχολεία εξέφρασε ο κ. Νίκος Νικάκης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής καθηγητών.

Μιλώντας στο Newsbomb κατήγγειλε τις απολύσεις τόσο πολλών συναδέλφων του, οι οποίοι είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, όσο και των σχολικών φυλάκων. «Ήρθαμε να πάρουμε πίσω τις απολύσεις και να ξαναγυρίσουμε στα σχολεία» ανέφερε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης:

Παραιτήθηκε από τη Νέα Δημοκρατία ο Κορκίδης