ΕΛΛΑΔΑ

Αγωνία για τον Σήφη τον κροκόδειλο

Αγωνία για τον Σήφη τον κροκόδειλο

Δήμαρχος Ρεθύμνου: «Δεν μπορεί να επιβιώσει ο κροκόδειλος στην Κρήτη»

-Ετοιμάζεται μεγάλη επιχείρηση για την ασφαλή «σύλληψή» του

-Ψάχνουν τον ιδιοκτήτη αλλά και δεύτερο κροκόδειλο

Την άποψη πως ο Σήφης ο κροκόδειλος δεν μπορεί να επιβιώσει και να αναπαραχθεί στην Κρήτη, εξέφρασε ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργης Μαρινάκης, με αφορμή τον εντοπισμό του ερπετού σε φράγμα της περιοχής.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε πως αναμένεται να στηθεί μεγάλη επιχείρηση για την ασφαλή «σύλληψη» του Σήφη, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στον ιδιοκτήτη του κροκόδειλου χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά του «τελείως ανόητη και απερίσκεπτη». «Έχει αναστατώσει ένα ολόκληρο οικοσύστημα και μία κοινωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Ο δήμαρχος Ρεθύμνου παραδέχθηκε ότι παρόλο που έχει αναστατωθεί η ζωή των κατοίκων της Κρήτης από την εμφάνιση του κροκοδείλου, του χρωστάνε πολλά, αναφερόμενος στη διαφήμιση που έχει γίνει στο νησί. Ωστόσο, χαρακτήρισε το γεγονός ως παράπλευρη ωφέλεια, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο η διαφήμιση γίνεται με λάθος τρόπο. Ερωτηθείς αν το νησί θα εκμεταλλευτεί τουριστικά την εμφάνιση του Σήφη, απάντηση αρνητικά, υποστηρίζοντας πως έτσι και αλλιώς ο κροκόδειλος δεν αποτελεί ατραξιόν για τους τουρίστες που έρχονται από όλο τον κόσμο.

Ψάχνουν τον ιδιοκτήτη

Σύμφωνα με τον δήμαρχο ήδη το κατώφλι των Αρχών έχουν περάσει κάποια άτομα, τα οποία θεωρούνται ύποπτα για την υπόθεση. Όπως υποστήριξε ο ίδιος είναι θέμα χρόνου να βρεθεί ο ιδιοκτήτης, τον οποίο καλεί να δώσει εξηγήσεις και να αναφέρει πόσους τελικά κροκόδειλους έχει αφήσει ελεύθερους στην περιοχή. «Υπάρχουν υποψίες για ένα άτομο, το οποίο ανακρίνεται. Δεν έχει παραδεχθεί μέχρι στιγμής τις κατηγορίες σε βάρος του» ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.

Διαβάστε επίσης:

ΑΔΕΔΥ: Όχι στην αξιολόγηση, όχι στις απολύσεις!