ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ (pics)

Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ (pics)

Σε εξέλιξη βρίσκεται το συλλαλητήριο που έχει διοργανώσει η ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας στο Δημόσιο, ενάντια στις απολύσεις, το καθεστώς της διαθεσιμότητας, τις νέες περικοπές, τόσο στους μισθούς, όσο και στις συντάξεις αλλά και για στη την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Αυτήν ώρα οι δημόσιοι υπάλληλοι που δίνουν το "παρών" στο συλλαλητήριο βρίσκονται στην οδό Καραγιώργη Σερβίας, στο σημείο όπου εδώ και μήνες δίνουν τον δικό τους αγώνα οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

Το ραντεβού της ΑΔΕΔΥ δόθηκε στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Θα συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας»

Μήνυμα προς την κυβέρνηση και την Τρόικα πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους στέλνει η ΑΔΕΔΥ με τη σημερινή κινητοποίηση, σύμφωνα με τον Γρηγόρη Καλομοίρη, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.

Από τη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση στέλνουμε μήνυμα προς την κυβέρνηση και την Τρόικα ότι και αν ακόμα κατορθώσουν να αποσπάσουν μία δικαστική απόφαση που θα κηρύσσει παράνομη και καταχρηστική την απεργία-αποχή από κάθε διαδικασία που συνδέεται με τις απολύσεις των συναδέλφων μας, εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα γιατί είναι δίκαιος και νόμιμος» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Newsbomb.gr.

"Δεν μας έχουν συνένοχους στο έγκλημα"

«Κανείς δεν θα συμμετέχει στη διαδικασία αξιολόγησης –απόλυσης χιλιάδων συναδέλφων μας. Κανείς συνάδελφος δεν θα 'εξαργυρώσει' οποιαδήποτε υπηρεσιακή θέση βάζοντας την υπογραφή του για την απόλυση συναδέλφων του. Δεν θα επιτρέψουμε να επιβληθεί ο κανιβαλισμός που η κυβέρνηση θέλει να προωθήσει στις Δημόσιες Υπηρεσίες. Συνένοχους στο έγκλημα δεν θα μας έχουν» σημειώνει σε ανακοίνωση η ΑΔΕΔΥ.

Με την κινητοποίηση αυτή η ΑΔΕΔΥ λέει όχι στην αξιολόγηση –λαιμητόμο, στις διαθεσιμότητες – απολύσεις, στις νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Απαιτεί δημόσια και κοινωνικά αγαθά για όλους τους πολίτες, μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Ζητεί να μπει τέλος στη διαδικασία επανελέγχου της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου, να επιστραφούν τα κλεμμένα αποθεματικά των Ταμείων.

Τέλος, λέει όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ, των λιμανιών, των αιγιαλών και γενικότερα της δημόσιας περιουσίας, καθώς και στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης.

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα, Τετάρτη, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ και οι Προνοιακές Μονάδες, καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ - ΑΔΕΔΥ ενάντια στο νέο σύστημα αξιολόγησης. Οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας είχαν προγραμματίσει για τις 10:30 το πρωί προσυγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.

Απεργούν και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Κορυδαλλού

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης απεργούν και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Κορυδαλλού. Κατά τη διάρκεια της σημερινής απεργίας δεν πραγματοποιούνται επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων, επισκεπτήρια συνηγόρων και παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

Ωστόσο, κανονικά γίνονται οι αποφυλακίσεις, οι μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησης τους (6μηνο/12μηνο), οι μεταγωγές κρατουμένων προς τα δικαστήρια όταν υπάρχει περίπτωση παραγραφής ή συμπλήρωσης 18μήνου, οι τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προς τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες των φυλακών.

Για τον λόγο αυτό υπάρχει προσωπικό ασφαλείας «το σύνολο του προσωπικού», σύμφωνα με ανακοίνωση της Σωματείου.

Διαβάστε επίσης:

ΑΔΕΔΥ: Όχι στην αξιολόγηση, όχι στις απολύσεις!

Συγκέντρωση της ΠΑΣΕΒΕ στο υπ. Οικονομικών (vid)

Σχολικοί φύλακες και καθηγητές στο γραφείο του Λοβέρδου (pics-vid)

Πανελλήνιες 2014: Κάνε κλικ εδώ και δες τις βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων