ΕΛΛΑΔΑ

Παιδικοί σταθμοί: Επιστολή διαμαρτυρίας από γονείς

Παιδικοί σταθμοί: Επιστολή διαμαρτυρίας από γονείς

Οι γονείς με επιστολή που απέστειλαν στα Ε.Ε.Τ.Α.Α, αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης διαμαρτύρονται για τους παιδικούς σταθμούς

Αναλυτικά η επιστολή τους

1. Ζητάμε την επαναφορά του ορίου εισοδήματος τουλάχιστον στα περσινά δεδομένα. 30.000 € για μητέρες που έχουν έως 2 παιδιά, 35.000€ για μητέρες που έχουν 3 ή τέσσερα παιδιά και 40.000 για μητέρες που έχουν από 5 παιδιά και άνω.

2. Θα πρέπει να εξαιρεθούν τα επιδόματα τέκνων του ΟΓΑ από όλους τους γονείς(και όχι μόνο από τους πολύτεκνους) καθώς ήδη παρατηρείται το φαινόμενο να μην έχουν δηλωθεί στις φορολογικές δηλώσεις από μεγάλο ποσοστό γονέων . Επίσης ζητάμε την εξαίρεση των επιδομάτων κυοφορίας και λοχείας για τους ίδιους λόγους.

3. Τα αρμόδια υπουργεία και η κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να ενισχύσουν οικονομικά το πρόγραμμα των παιδικών σταθμών και να επιτρέψουν στις δομές να δηλώσουν περισσότερες θέσεις. Για να συνεχίσει μια μητέρα να είναι εργαζόμενη θα πρέπει να φιλοξενηθεί το παιδί της σε έναν παιδικό σταθμό. Κρατικές δομές δεν υπάρχουν αρκετές και οι περισσότερες συμμετέχουν στο πρόγραμμα ,οι ιδιωτικοί σταθμοί ζητάνε ως τροφεία μισό με έναν μισθό, οπότε όποια μητέρα μείνει εκτός του προγράμματος καταδικάζεται στην ανεργία.

4. Οι αναπληρώτριες εκπαιδευτικοί, καθηγήτριες σε φροντιστήρια κτλ είναι μία κατηγορία εργαζομένων οι οποίες αναγκαστικά την περίοδο των αιτήσεων είναι άνεργες. Θα πρέπει να υπάρξει μία μέριμνα ως προς αυτές ώστε να μπορούν να κάνουν τα χαρτιά τους ως εργαζόμενες.

Διαβάστε επίσης:

Αυτή είναι η Ροδίτισσα που κατακτά την κορυφή στο Μπιτς Βόλεϊ!

Τραγωδία στην Κύθνο: Πνίγηκε στο πρώτο του μπάνιο (pic)

Σφακιά: Σάστισαν οι Κρητικοί - Πέπλο ομίχλης σκέπασε τα πάντα (pics)

Φωτιά στα… πράσινα: Τρέλανε τη Μύκονο η σύντροφος του Ταχτσίδη (vid)

Ζάκυνθος: Έτσι υποδέχτηκαν τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο οι πολίτες (vids)

Θρήνος στα Τρίκαλα: Δεν άντεξε η γιαγιά τον χαμό του εγγονού της

Χανιά: Σοβαρό τροχαίο με 26χρονη – Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ

Βόλος: Απίστευτη ατάκα διαρρήκτη όταν βρέθηκε στα χέρια του ιδιοκτήτη

Μουντιάλ 2014: Μίλερ μην χορέψεις ξανά! Δεν το χεις!

Θα γεμίσουν οι φυλακές Δομοκού: «Συγκάτοικοι» Χρυσαυγίτες, Πυρήνες και 17Ν