ΕΛΛΑΔΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους εμποροϋπαλλήλους στην Ερμού

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από τους εμποροϋπαλλήλους στην Ερμού

Σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και της πιλοτικής εφαρμογής του μέτρου, σύμφωνα με το οποίο 52 Κυριακές το χρόνο τα καταστήματα θα παραμένουν ανοιχτά.

Η συγκέντρωση βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στην πλατεία Καπνικαρέας στην Ερμού, ενώ θα ακολουθήσει ομιλία. Οι συγκεντρωμένοι από το κλάδο του Εμπορίου έχουν κηρύξει την Κυριακή απεργία, ενώ ετοιμάζονται για νέα συγκέντρωση το πρωί της Κυριακής στην Ερμού.

Από αυτήν την Κυριακή τίθεται σε εφαρμογή το μέτρο των ανοιχτών καταστημάτων σε Αττική, Κεντρική Μακεδονία και Νότιο Αιγαίο - Μποϊκοτάζ ετοιμάζει η ΕΣΕΕ - Ξεκινούν τη Δευτέρα οι θερινές εκπτώσεις

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η διαμάχη αναφορικά με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, λίγες ώρες πριν την έναρξη της θερινής εκπτωτικής περιόδου, η οποία ξεκινά τη Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί στις 30 Αυγούστου.

Με την Κυριακή 13 Ιουλίου να είναι μια ημέρα, όπου τα καταστήματα θα μπορούν να παραμείνουν ανοικτά στις τρεις περιφέρειες της χώρας, που ο νόμος προβλέπει (Αττική, Κεντρική Μακεδονία και Νότιο Αιγαίο), η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου ετοιμάζει δράσεις «αντίστασης» κατά ενός νόμου, με τον οποίο διαφωνεί.