ΕΛΛΑΔΑ

Δήμος Τεμπών: 300 βάρκες στο Δέλτα του Πηνειού

Δήμος Τεμπών: 300 βάρκες στο Δέλτα του Πηνειού

Σε μια ξεχωριστή κι ιδιόμορφη γωνιά της θεσσαλικής γης, στην κοίτη του ποταμού Πηνειού, διαμορφώνεται ένα ιδιαίτερο φυσικό λιμανάκι.

Η περιοχή «Καράβια» γίνεται το ορμητήριο για τις ψαρόβαρκες των παραλίων του Δήμου Τεμπών κι από εκεί, ερασιτέχνες κι επαγγελματίες αλιείς διασχίζουν τα «δάκρυα» του Ολύμπου και του Κισσάβου για να ξανοιχτούν μεσοπέλαγα διεκδικώντας ταυτόχρονα μια καλή ψαριά.

Η αγάπη για τη θάλασσα και το ψάρεμα, οι φιλίες που δημιουργούνται και οι μεγαλοστομίες των αλιέων για τις πιο επιτυχημένες ψαριές, άλλοτε αληθινές κι άλλοτε πάλι όχι, αλλά κυρίως η ανάγκη να διασφαλιστεί και να διαφυλαχθεί ο υδροβιότοπος του Δέλτα του Πηνειού, οδήγησαν στη δημιουργία του Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Κάτω Ολύμπου «Τα παιδιά του Ποσειδώνα».

Ο πρόεδρος του Σύλλογου Ερασιτεχνών Αλιέων Κάτω Ολύμπου Γιώργος τόνισε την επιθυμία των μελών να δημιουργήσουν ένα κοινωνικό πρόσωπο, ώστε να μπορούν ομαδικά να διεκδικήσουν πράγματα, αλλά και την πρόθεσή τους να συμμετέχουν ενεργά στην προβολή των παραλίων του Δήμου Τεμπών.

Αρωγός λοιπόν ο σύλλογος στην προσπάθεια τοπικών φορέων και άλλων συλλόγων της περιοχής αγκαλιάζει την προσπάθεια αυτή με μεγάλο ενδιαφέρον και λαμβάνει μέρος στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται για δεύτερη συνεχή χρονιά από τις 7 Ιουλίου μέχρι τις 16 Αυγούστου στα Μεσάγγαλα και το Καστρί Λουτρό, διοργανώνοντας αγώνες ψαρέματος με καλάμι.

Ο Σύλλογος λειτουργεί επίσημα από τις αρχές του έτους. Μέλη του μπορούν να γίνουν οι ιδιοκτήτες σκαφών, αλλά κυρίως όσοι αγαπούν το ψάρεμα.

Πηγή: larissanet.gr

Διαβάστε επίσης:

Ρόδος: Εξιχνίαση διάρρηξης

Αγρίνιο: Τέσσερις συλλήψεις Ρομά για κλοπές