ΕΛΛΑΔΑ

Νέα απεργία σήμερα στα εμπορικά καταστήματα

Νέα απεργία σήμερα στα εμπορικά καταστήματα

Με κινητοποιήσεις «απαντά» στην εφαρμογή της υπουργικής απόφασης η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Κύμα αντιδράσεων φαίνεται πως έχει προκαλέσει η εφαρμογή της υπουργικής απόφασης για τη λειτουργία των καταστημάτων 52 Κυριακές το χρόνο.

Σήμερα, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) προχωρά σε νέα πανελλαδική απεργία, ενώ απευθύνει κάλεσμα τα σωματεία, τα εργατικά κέντρα και όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο του εμπορίου να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση.

Στην πανελλαδική απεργία συμμετέχει και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στο Εμπόριο (ΠΑΣΥΕ). Οι συνδικαλιστές υποστηρίζουν πως για δεύτερη συνεχόμενη Κυριακή, οι εργαζόμενοι ιδίως στις μεγάλες αλυσίδες, καλούνται να δουλέψουν χωρίς να πάρουν πρόσθετη αμοιβή ή πρόσθετο ρεπό.

Να σημειωθεί ότι, αυτή τη φορά οι έμποροι δεν βρίσκονται στην ίδια πλευρά με τους εργαζόμενους, καθώς η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή 20.7.2014 αποφασίστηκε στο πλαίσιο της εφαρμογής του Ν. 4177/2013, ο οποίος προβλέπει την ελεύθερη κυριακάτικη λειτουργία 7 Κυριακές το χρόνο όλων των καταστημάτων (μικρών και μεγάλων) σε όλη τη χώρα κατά την περίοδο των θερινών εκπτώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η ΟΙΥΕ με απεργία «απάντησε» και την προηγούμενη Κυριακή στην εφαρμογή της υπουργικής απόφασης για τα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές.

Διαβάστε επίσης:

Νέα απεργία για τις «ανοιχτές Κυριακές»

Δ. Στρατούλης: Η κυβέρνηση δίνει δώρο την Κυριακή στα μεγάλα συμφέροντα