ΕΛΛΑΔΑ

Βροχερός ο καιρός μέχρι και την Κυριακή

Βροχερός ο καιρός μέχρι και την Κυριακή

Άστατος αναμένεται ο καιρός και τις επόμενες ημέρες, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές ή τις καταιγίδες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) την Τετάρτη:

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια άστατος κατά διαστήματα νεφελώδης με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στο Ιόνιο, την ήπειρο, τη δυτική στερεά και τη Μακεδονία, καθώς και στα ορεινά της βορειοδυτικής Πελοποννήσου, της Θεσσαλίας και της Θράκης. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση.

Πέμπτη

Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη άστατος κατά διαστήματα νεφελώδης με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες το απόγευμα στα ηπειρωτικά με πιθανότητα μεμονωμένων όμβρων ή καταιγίδων κυρίως στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή

Γενικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σάββατο και Κυριακή

Καιρός: γενικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτύσσονται τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλώνονται όμβροι ή καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.