ΕΛΛΑΔΑ

Μάχη με το χρόνο δίνουν οι ανακρίτριες της Χρυσής Αυγής

Μάχη με το χρόνο δίνουν οι ανακρίτριες της Χρυσής Αυγής

Να… μπλοκάρουν το πέρας της ανάκρισης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής επιχειρούν οι κατηγορούμενοι βουλευτές με τα αλλεπάλληλα αιτήματά τους για εξαίρεση των ανακριτριών, αποφυλακίσεις, αντικατάσταση περιοριστικών όρων κ.α.

Αν και η ανάκριση έχει επί της ουσίας ολοκληρωθεί, οι ειδικές εφέτες ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου δεν μπορούν να κηρύξουν το πέρας της και να διαβιβάσουν τη δικογραφία στο Συμβούλιο Εφετών, το οποίο και θα αποφανθεί για το πόσοι και ποιοι εμπλεκόμενοι θα παραπεμφθούν σε δίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη στιγμή εκκρεμούν σε ανακρίτριες ή δικαστικό συμβούλιο προσφυγές περίπου 10 κατηγορουμένων για αποφυλακίσεις ή αντικατάσταση περιοριστικών όρων.

Όταν αυτές κριθούν κι αν δεν έχουν κατατεθεί στο μεταξύ νέες προσφυγές, τότε οι ανακρίτριες θα καλέσουν τους δεκάδες συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων να υπογράψουν το πέρας της ανάκρισης.

Νομικοί κύκλοι σχολίαζαν ότι οι κατηγορούμενοι της Χρυσής Αυγής χρησιμοποιούν το νομοθετικό κενό που τους δίνει τη δυνατότητα να καταθέτουν, δίχως περιορισμό, προσφυγές, ακόμα κι αν ανάλογο αίτημά τους ήδη έχει απορριφθεί, προκειμένου να καθυστερήσουν την εκδίκαση της υπόθεσης και να πετύχουν αποφυλακίσεις λόγω παρέλευσης του ανωτάτου ορίου προσωρινής κράτησης (18μηνο).

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής 30 κατηγορούμενοι είναι προσωρινά κρατούμενοι, με τα πρώτα 12μηνα να συμπληρώνονται στα τέλη Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωβρίου.

Διαβάστε επίσης:

Δεκτή η αίτηση της Ζαρούλια να βλέπει τον σύζυγο της