ΕΛΛΑΔΑ

Ζέστη αλλά και... μπόρες

Ζέστη αλλά και... μπόρες

-Δείτε τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο

-Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Συνεχίζει τα… τερτίπια του ο καιρός παρουσιάζοντας αστάθεια σε πολλές περιοχές τη χώρας.

Η εικόνα του σήμερα θα είναι μοιρασμένη, με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 23 έως 35 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 20 έως 35 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 24 έως 30 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά στις Κυκλάδες πρόσκαιρα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Σαρωνικό ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά μέτριοι 5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας θα έχει η Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως και 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 5 μποφόρ ενώ σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως και 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι τοπικά θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η μέγιστη θερμοκρασία θα αγγίξει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως και 31 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, περιμένουμε αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως και 33 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή, στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ηπειρο, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και πιθανώς το Βόρειο Ιόνιο τη Θράκη και τα υπόλοιπα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ισχυροί έως και 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα ανατολικά και τα νότια.

Διαβάστε επίσης:

Ο ασταθής καιρός του Σαββατοκύριακου