ΚΟΣΜΟΣ

Σιέρα Λεόνε: Ακόμα ένα θύμα του ιού Έμπολα

Σιέρα Λεόνε: Ακόμα ένα θύμα του ιού Έμπολα

Η άτυχη γυναίκα είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο, ωστόσο οι συγγενείς της την πήραν βίαια από εκεί προκειμένου να τη μεταφέρουν σε έναν παραδοσιακό θεραπευτή. Κατά τη μεταφορά της πίσω στο νοσοκομείο εξέπνευσε.

Ο Αμαντου Σίσι, γιατρός στο νοσοκομείο King Harman από όπου οι συγγενείς της γυναίκας εισέβαλαν και την απομάκρυναν από αυτό, δήλωσε ότι η αστυνομία τη βρήκε στο σπίτι του θεραπευτή.

Η οικογένεια αρνήθηκε να παραδώσει τη γυναίκα στην αστυνομία και οι αρχές αναγκάστηκαν να παρέμβουν προκειμένου αυτή να μεταφερθεί σε νοσοκομείο. «Άφησε την τελευταία της πνοή στο ασθενοφόρο κατά τη διάρκεια της διακομιδής της σε νοσοκομείο», δήλωσε ο Σίσι.

Νοσοκομειακοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι υπάρχει δυσπιστία απέναντι στους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, στη Σιέρα Λεόνε. Μεγάλο μέρος του πληθυσμού δείχνει περισσότερη εμπιστοσύνη στις παραδοσιακές ιατρικές μεθόδους, γεγονός που προβάλει εμπόδια στις προσπάθειες να περιοριστεί το ξέσπασμα της επιδημίας του ιού Έμπολα, εξαιτίας του οποίου έχουν χάσει έως τώρα τη ζωή τους 454 άνθρωποι.

Η εξάπλωση του ιού συνεχίζεται ραγδαία και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει εκφράσει τις έντονες ανησυχίες του.

Τις τελευταίες ημέρες, πλήθη συγκεντρώθηκαν έξω από κλινικές και νοσοκομεία προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για αυτό που θεωρούν ως συνωμοσία, απειλώντας να βάλουν φωτιά στις εγκαταστάσεις και να απομακρύνουν τους ασθενείς από αυτές.

Διαβάστε επίσης:

Συνεχίζεται η αιματοχυσία στην Γάζα - Στο κενό οι προσπάθειες για εκεχειρία

Λωρίδα της Γάζας: Νέα Νάκμπα, 66 χρόνια μετά

Λωρίδα της Γάζας: Νέος κύκλος αίματος-Τρεις Παλαιστίνιοι νεκροί

Ισραήλ: Εκεχειρία τέλος-Ξεκινούν οι επιχειρήσεις

«Η Χαμάς ετοίμαζε μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα»