ΕΛΛΑΔΑ

Δείτε πώς προσπαθούν να πιάσουν τον Σήφη, τον κροκόδειλο

Δείτε πώς προσπαθούν να πιάσουν τον Σήφη, τον κροκόδειλο

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι προσπάθειες για τον εντοπισμό του κροκόδειλου που έχει γίνει πλέον γνωστός σε ολόκληρη την Ελλάδα και όχι μόνο. Ο λόγος για ποιόν; Μα φυσικά για τον περιβόητο πια σε όλους, Σήφη.

Οι υπεύθυνοι της επιχείρησης εντοπισμού και παγίδευσης του ερπετού έχουν αναλάβει το δύσκολο -όπως έχει αποδειχθεί- αυτό έργο έχουν εξοπλιστεί με υπομονή. Μιας και δεν έχει αλλάξει ακόμη ο τρόπος δράσης τους, συνεχίζουν να τοποθετούν παγίδες σε όλο το μήκος των όχθεων της λίμνης που βρίσκεται ο κροκόδειλος.

Ο Σήφης, όμως συνεχίζει να παίζει κρυφτό μιας και μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει την εμφάνισή του σε καμία από αυτές. Ο κ. Μαμαγκάκης, διευθυντής του Οργανισμού Διαχείρισης του φράγματος δήλωσε ότι θα συνεχιστούν για λίγο καιρό ακόμα οι προσπάθειες παγίδευσης του κροκόδειλου με τις παγίδες. Το επόμενο στάδιο δράσης σε περίπτωση που αποτύχουν οι προσπάθειες αυτές είναι να καλέσουν τον ειδικό του είδους, Ολιβιέ Μπεχρά, προκειμένου να αιχμαλωτίσει αυτός το ερπετό με την εμπειρία που διαθέτει.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του Ενυδρείου Κρήτης, Μιχάλης Παπαδάκης. έχει εκφράσει την πρόθεσή του να φιλοξενηθεί ο κροκόδειλος, σε ειδικά διαμορφωμένες εγκαταστάσεις στο Ηράκλειο.

Η προσπάθεια για την παγίδευση του ενισχύθηκε από την τοποθέτηση ενός ακόμα κλουβιού. Οι ειδικοί ελπίζουν να πιάσουν τον Σήφη ενώ ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί που ακριβώς θα οδηγηθεί όταν και αν αιχμαλωτιστεί.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Βρήκαν σπίτι για τον Σήφη – Θα γίνει «κάτοικος» Ηρακλείου (vid)

Ο Σήφης κόβει ακόμα βόλτες στη λίμνη

Τα σενάρια «υιοθεσίας» του κροκόδειλου Σήφη