ΕΛΛΑΔΑ

Πάργα: Ένταση και απειλές στη συνεδρίαση για την αλλαγή χρήσης γης

Πάργα: Ένταση και απειλές στη συνεδρίαση για την αλλαγή χρήσης γης

Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πάργας με θέμα συζήτησης την κατοχύρωση ή μη της δημοπρασίας όσον αφορά στην πολεοδόμηση περιοχής στη Βαλαδινοράχη, για την οποία το 2007 είχε αλλάξει η χρήση γης.

Στο αστυνομικό Τμήμα της Πάργας, κατέληξε αργά το μεσημέρι η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου , που είχε ως θέμα συζήτησης την κατοχύρωση η μη της δημοπρασίας για την πολεοδόμηση περιοχής στην Βαλαδινοράχη, για την οποία το 2007 είχε αλλάξει η χρήση γης.

Κατά τη συνεδρίαση, όπως καταγγέλλει ο δήμαρχος Αθανάσιος Λιόλιος, ο οποίος ήταν και εισηγητής, ένας από τους κατοίκους από την επίμαχη περιοχή που αντιδρούν στη μετατροπή έκτασης 500 στρεμμάτων από αγροτεμάχια σε ζώνη δεύτερης τουριστικής κατοικίας και παρακολουθούσαν τη διαδικασία, εξαπέλυσε απειλές για τη ζωή του, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.

Τότε, ο κ. Λιόλιος, όπως υποστήριξε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, διέκοψε την συνεδρίαση και κάλεσε την αστυνομία. Κάτοικοι και δήμαρχος στη συνέχεια, βρέθηκαν στο αστυνομικό τμήμα, όπου υπεβλήθησαν μηνύσεις και από τις δύο πλευρές.

Οι κάτοικοι της Βαλαδινοράχης (βρίσκεται ανάμεσα στις παραλιακές περιοχές Αμμουδιά και Λούτσα) που αντιδρούν, υποστηρίζουν ότι στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Διαβάστε ακόμα:

Τρίπολη: Ιερόσυλοι έκλεψαν μέχρι και την κολυμπήθρα! (photos)

Σε εξέλιξη η διαδικασία ανέλκυσης του «Noor M» (pics+vid)

Λαμία: Θρήνος στην κηδεία του 9χρονου Μπάμπη (video+photos)

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 47χρονος για ασέλγεια σε βάρος κοριτσιού

Αρκαδία: 40χρονος «ανέβαζε» στο διαδίκτυο ερωτικά βίντεο της πρώην

Εύβοια: Συνελήφθη επικίνδυνος κακοποιός

Λιβαδειά: Έξωση σε οικογένεια ανέργων με νεφροπαθή


.