ΕΛΛΑΔΑ

Γερμανοί και στη ΔΕΗ;

Γερμανοί και στη ΔΕΗ;
Ενδιαφέροντα στοιχεία έδωσε στο Newsbomb.gr, ο Ταμίας και μέλος του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ, κύριος Νίκος Xατζάρας...

Ενδιαφέροντα στοιχεία έδωσε στο Newsbomb.gr, ο Ταμίας και μέλος του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ, κύριος Νίκος Xατζάρας, σχετικά με τους οφειλέτες προς την εταιρία, αλλά και τις προθέσεις της κυβέρνησης για το θέμα της ιδιωτικοποίησης. Σύμφωνα με αυτά, μόνο κατά το έτος 2010 και τους πρώτους μήνες του 2011, υπήρξαν 1.156.373 εντολές διακοπής. Μάλιστα, έκανε λόγο για 2.417.000 'Ελληνες, οι οποίοι ζουν σήμερα κάτω από το όριο της φτώχειας, γεγονός που αναγκάζει πολύ κόσμο να μην είναι συνεπής στις πληρωμές του.

«Θεωρούμε πως η ΔΕΗ, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη βιομηχανία στη χώρα, δεν είναι ούτε δική μας (σσ. των εργαζομένων), ούτε των πολιτικών της χώρας. Ανήκει στο λαό της Ελλάδας και αυτός πρέπει να αποφασίσει για το αν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί ή όχι», μας είπε ο κύριος Χατζάρας.

Ο ταμίας της ΓΕΝΟΠ, στη συνέχεια μας τόνισε, πως στις τάξεις της, υπάρχουν πληροφορίες ότι η κυβέρνηση προτίθεται να συνάψει συμφωνία με τη αντίστοιχη Γερμανική ΔΕΗ (ARVEE), προκειμένου να αναλάβει το management της εταιρίας και να αποτελέσει αυτή τον στρατηγικό επενδυτή, όπως και να μετοχοποιήσει το 59% της εταιρίας, το οποίο κατέχει.

Η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ, αύριο θα έχει συνάντηση με την ΚΕΠΚΕ, ενώ την Πέμπτη με το ΛΑΟΣ. Αξίζει να σημειωθεί, πως στην προσπάθειά της να μην ξεπουληθεί η ΔΕΗ σε ιδιώτες, η ΓΕΝΟΠ είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει μπαράζ συναντήσεων με όλα τα πολιτικά κόμματα της χώρας, ενώ θα υπάρξουν συσκέψεις με όλους τους φορείς και τους εμπλεκόμενους στα ενεργειακά κέντρα της Ελλάδας.

Τέλος, η ΓΕΝΟΠ, μια εβδομάδα πριν συζητηθεί το θέμα της ΔΕΗ στη βουλή, προτίθεται να ξεκινήσει 48ωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας.

Νωρίτερα, σε κοινή θέση κατέληξαν έπειτα από τη συνάντησή που είχαν η εκτελεστική επιτροπή της ΑΔΕΔΥ και το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, με αφορμή την ιδιωτικοποίηση του 17% της ΔΕΗ.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι φορείς μετά την συνάντησή τους, τονίζεται πως η ιδιωτικοποίηση της τελευταίας μεγάλης επιχείρησης σε ένα κρίσιμο τομέα της χώρας, της οικονομίας της και της κοινωνίας, ακυρώνει ένα δημόσιο εργαλείο κοινωνικό – οικονομικής ανάπτυξης, το οποίο πρέπει να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και όχι το ιδιωτικό.

Ακόμα, τονίζεται πως η ενέργεια είναι οικονομικό μέγεθος στρατηγικής και σημασίας και κοινωνικό αγαθό, και πως η δυνατότητα του Δημοσίου να ορίζει την τιμολογιακή πολιτική, είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πολιτική του φθηνού τιμολογίου για τους πολίτες, κάτι που δεν θα ισχύει εφόσον γίνει πράξη η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.