ΕΛΛΑΔΑ

Καθαρίστριες με μισθούς Υπουργών…

Καθαρίστριες με μισθούς Υπουργών…
Με πρώτο βασικό μισθό για τις καθαρίστριες τα 1885 ευρώ, του φύλακα στα 1.835...

Με πρώτο βασικό μισθό για τις καθαρίστριες τα 1885 ευρώ, του φύλακα στα 1.835, του εργάτη στα 1.915, του τεχνίτη στα 1.970, του διοικητικού υπαλλήλου ανωτέρας εκπαίδευσης στα 2.050, του τεχνίτη ανωτέρας εκπαίδευσης στα 2.105, του τεχνίτη ανωτάτης εκπαίδευσης στα 2.210, του διοικητικού υπαλλήλου απόφοιτου ΑΕΙ στα 2.115 και του γιατρού στα 2.240 ευρώ, πορεύονταν μέχρι τώρα οι εργαζόμενοι του ΣΕΦ.

Σήμερα, η πρώτη συνάντηση της διοίκησης και των εργαζομένων του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, πραγματοποιήθηκε, χωρίς ωστόσο ουσιαστικό αποτέλεσμα, αφού οι εργαζόμενοι ζήτησαν πρώτα να δουν τον Γ.Γ. Αθλητισμού, Π. Μπιτσαξή κι έπειτα να συζητήσουν εκ νέου την κατάρτιση της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας του 2011.

Οι εργαζόμενοι εμφανίστηκαν αντίθετοι στο ενδεχόμενο να δεχθούν υπογράψουν τη νέα προτεινόμενη σύμβαση εργασίας, αφού αυτή προϋποθέτει περικοπή στα επιδόματά τους. Αυτά, μεταξύ άλλων είναι το «αποταμιευτικό» ύψους 6% και της πληροφορικής, τα οποία λαμβάνουν όλοι οι εργαζόμενοι.

Το ΣΕΦ υπάγεται στις ΔΕΚΟ και επιχορηγείται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. ¨ετσι, οι εργαζόμενοί του, υπέστησαν μείωση αποδοχών κατά 20%.

Ωστόσο, οι αποδοχές ων εργαζομένων στο ΣΕΦ, σύμφωνα με το σχέδιο συλλογικής σύμβασης εργασίας που προτάθηκε, είναι πολύ υψηλότερες από αυτές των δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και των ιδιωτικών.

Μετά από όλα αυτά, πολλοί εργαζόμενοι στο Δημόσιο, σύμφωνα με συνδικαλιστικά μέλη, θα επιδιώξουν να πάρουν μετάθεση στο ΣΕΦ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση…