ΕΛΛΑΔΑ

Καμία ευθύνη στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου για το θάνατο της 15χρονης

Καμία ευθύνη στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου για το θάνατο της 15χρονης
Καμία ευθύνη για το νοσοκομείο Ρεθύμνου για το θάνατος της 15χρονης...

Καμία ευθύνη για το νοσοκομείο Ρεθύμνου για το θάνατος της 15χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη δεν καταλογίζει το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης που πραγματοποίησε ο πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου του παραπάνω νοσοκομείου.
Η νεαρή έχασε τη ζωή της τη Μεγάλη εβδομάδα έπειτα από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ ενώ είχε διακομισθεί για τις πρώτες βοήθειες στο Γενικό νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Στο πόρισμα αναφέρονται-σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso- αναλυτικά όλα όσα συνέβησαν τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου από τη πρώτη στιγμή που φίλοι της 15χρονης τη μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Ωστόσο, προκύπτουν ερωτήματα αναφορικά με τα αίτια της ραγδαίας κατάρρευσης του καρδιαγγειακού συστήματος ενώ διαπιστώνεται μια άνευ λόγου καθυστέρηση του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού ως προς την ειδοποίηση των γονιών της κοπέλας. Οι γονείς της Στέλλας ειδοποιήθηκαν τουλάχιστον έξι ώρες αργότερα, δηλαδή στις εννέα το πρωί οπότε και η 15χρονη εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Πάντως, φως στα αίτια θανάτου της αναμένεται να ρίξει το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης.
Στο μεταξύ, η υπόθεση φαίνεται πως ανατρέπεται καθώς αστυνομία που ερευνά την υπόθεση έχει στα χέρια της και τις καταθέσεις δυο φίλων της άτυχης κοπέλα με τους οποίους είχε βγει για διασκέδαση τη μοιραία εκείνη νύχτα.

Αν δηλαδή αρχικά είχε ειπωθεί πως η 15χρονη είχε καταναλώσει μόλις δυο ποτά, εντούτοις όπως προκύπτει η νεαρή φαίνεται πως μετά την αποχώρηση της από το μπαρ, η παρέα επισκέφτηκε και δεύτερο νυχτερινό μαγαζί τον οποίο η αστυνομία εντοπίζει ως τον χώρο στον οποίο η Στέλλα κατανάλωσε υπερβολική ποσότητα αλκοόλ.