ΕΛΛΑΔΑ

Καίγεται η Ελλάδα

Καίγεται η Ελλάδα

Σε εξέλιξη βρίσκονται τρεις φωτιές σε διαφορετικές περιοχές της χώρας. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες προκειμένου να τις περιορίσουν πριν πέσει το φως της ημέρας.

Μάνη
Πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι στη Μάνη και πιο συγκεκριμένα στις περιοχές Μαρμάρι και Φραγκούλια. Υπάρχουν δύο εστίες φωτιάς οι οποίες καίνε σημεία με χαμηλή βλάστηση και δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, το έργο των δυνάμεων που επιχειρούν για την κατάσβεση των πυρκαγιών δεν είναι εύκολο αφού η περιοχή είναι δύσβατη και υπάρχει έντονος αέρας. Στα δύο σημεία επιχειρούν συνολικά 8 οχήματα, 20 πυροσβέστες, δύο ελικόπτερα και 15 άτομα πεζοπόροι.

Γύθειο
Φωτιά έχει ξεσπάσει και στο Γύθειο, ωστόσο εκεί δεν υπάρχει τόση ανησυχία για την εξέλιξή της, καθώς οι πυροσβέστες την έχουν θέσει υπό έλεγχο. Εκεί επιχειρούν τρία οχήματα με 8 πυροσβέστες.

Χανιά
Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε περίπου στις 16.00 το απόγευμα στην περιοχή των Στερνών στο Ακρωτήρι. Οι φλόγες ξέσπασαν κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες στο δρόμο που οδηγεί προς Μαράθι. Στο σημείο έσπευσαν 4 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας ενώ συνέδραμαν ένα επιπλέον πυροσβεστικό όχημα του στρατού και ένα του δήμου. Στην κατάσβεση της φωτιάς επεχείρησαν 12 πυροσβέστες οι οποίοι προσπάθησαν να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς. Το έργο της πυρόσβεσης ωστόσο δεν ήταν εύκολο λόγω των ανέμων που έπνεε στο σημείο.

Διαβάστε επίσης:

Στις φλόγες τα Χανιά