ΕΛΛΑΔΑ

Στα ίχνη των μακελάρηδων του Ρέντη;

Στα ίχνη των μακελάρηδων του Ρέντη;
Προσαγωγές στην Ασφάλεια για το μακελειό στου Ρέντη - Μεγάλη επιχείρηση στη δυτική Αττική

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση του μακελειού στου Ρέντη.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρχές φαίνεται να βρίσκονται πολύ κοντά στα ίχνη των δραστών της εν ψυχρώ εκτέλεσης των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, Ιωάννη Ευαγγελινέλη, 23 ετών, και Γεώργιο Σκυλογιάννη, 22 ετών, καθώς και το σοβαρό τραυματισμό άλλων δύο συναδέλφων τους.

Ήδη στην Ασφάλεια έχουν προσαχθεί 15 άτομα ως ύποπτα για τη διπλή δολοφονία, αναμεσά τους και δύο γυναίκες, τα οποία και εξετάζονται, ενώ δεν αποκλείεται ο αριθμός των προσαχθέντων να αυξηθεί τις επόμενες ώρες. Παράλληλα είναι σε εξέλιξη έρευνες στη δυτική Αττική, στις οποίες συμμετέχουν εκτός από την Ασφάλεια και το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, και άνδρες των ΕΚΑΜ.

Γεώργιος Σκυλογιάννης, 22 ετών

Ιωάννης Ευαγγελινέλης, 23 ετών

Όλο αυτό το διάστημα στα εγκληματολογικά εργαστήρια εξετάζονται εξονυχιστικά ένα προς ένα τα στοιχεία που βρέθηκαν τόσο στον τόπο του μακελειού, όσο και μέσα στο κλεμμένο αυτοκίνητο.

Το χρονικό του μακελειού

Το απόγευμα της 1ης Μαρτίου 2011, τέσσερις άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ επιχείρησαν να σταματήσουν για έλεγχο ένα κλεμμένο αυτοκίνητο, του οποίου οι επιβαίνοντες νωρίτερα, είχαν ληστέψει ένα περίπτερο στο Μενίδι.

Το όχημα δεν σταμάτησε και ανέπτυξε ταχύτητα, με συνέπεια να ξεκινήσει η καταδίωξή του. Στην περιοχή του Ρέντη οι κακοποιοί έστησαν καρτέρι στους άτυχους αστυνομικούς, οι οποίοι δέχθηκαν καταιγισμό πυρών. Στο σημείο βρέθηκαν 23 κάλυκες από όπλο καλάσνικοφ και 16 από εννιάρια πιστόλια.

Πυρά δέχθηκαν άλλοι τέσσερις αστυνομικοί οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο για βοήθεια, ωστόσο οι σφαίρες πέτυχαν στα κράνη και στα αλεξίσφαιρα γιλέκα.