ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή η τροπολογία για τους «αιώνιους φοιτητές»

Στη Βουλή η τροπολογία για τους «αιώνιους φοιτητές»

Η τροπολογία η οποία αναμένεται να οδηγήσει στη διαγραφή χιλιάδων «αιώνιων φοιτητών» κατατέθηκε σήμερα το βράδυ στη Βουλή. Σύμφωνα με αυτή πάντως, το υπουργείο Παιδείας έχει πλάνο ώστε να δημιουργηθούν υποκατηγορίες οι οποίες θα αφορούν φοιτητές που έχουν εξαιρεθεί και αναμένεται να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Η τροπολογία παρουσιάστηκε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και σύμφωνα με την ειδική μέριμνα του υπουργείου, φοιτητές που τα δύο προηγούμενα έτη συμμετείχαν σε εξετάσεις θα εξαιρεθούν από τη διαγραφή, με τον Ανδρέα Λοβέρδο πάντως να τονίζει πως προωθείται και νέα βελτιωτική αλλαγή ώστε να συμβαίνει το ίδιο και με τους φοιτητές που δήλωσαν συμμετοχή σε εξεταστική περίοδο, τα δύο προηγούμενα ακαδημαϊκά έτη.

Ο επικεφαλής του τομέα παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ πάντως, αντέδρασε έντονα και απευθυνόμενος στον Ανδρέα Λοβέρδο, του είπε «Μην συνδέστε το όνομα σας με τραγωδίες ανθρώπων» θέλοντας να αναδείξει την πρόταση της αντιπολίτευσης να διαγράφονται όσοι φοιτητές δεν προσέλθουν να εγγραφούν τα δύο επόμενα ακαδημαϊκά εξάμηνα.

Ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι δεν κάνει τίποτα περισσότερο από το να εφαρμόσει τον νόμο που ψηφίστηκε το 2011 με την στήριξη πάνω από 250 βουλευτών.

Πρόσθεσε δε, ότι σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δώσει τα ίδια τα πανεπιστήμια, το δικαίωμα που παρείχε ο νόμος του 2011 να εξαιρεθούν από την διαγραφή οι φοιτητές που συμμετείχαν σε εξετάσεις, το διεκδίκησαν μόνο 25.000 από τους συνολικά 170.000 αιώνιους φοιτητές.

«Είναι ανάγλυφοι οι αριθμοί για αυτούς τους φοιτητές που επέδειξαν ενδιαφέρον μετά την ψήφιση του νόμου», υπογράμμισε ο υπουργός Παιδείας. Παράλληλα, σημείωσε ότι ήδη το ΤΕΙ Αθηνών έχει ξεκινήσει από το 2007, επί υπουργίας Μαριέττας Γιαννάκου, τις διαγραφές όποιων δεν εγγράφονται σε δύο ακαδημαϊκά εξάμηνα και μέχρι σήμερα έχουν διαγραφεί 17.000 άτομα.