ΕΛΛΑΔΑ

Μέσα στο 2014 θα είναι έτοιμη η γέφυρα της Τσακώνας

Μέσα στο 2014 θα είναι έτοιμη η γέφυρα της Τσακώνας

Μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες θα παραδοθεί το έργο της γέφυρας Τσακώνας, σύμφωνα με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισκέφθηκε τα μεγάλα οδικά έργα που γίνιονται στην Πελοπόννησο και στις δηλώσεις του τόνισε πως η γέφυρα θα παραδοθεί μέσα στο 2014, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα αναμένεται να έχει τελειώσει και το τμήμα αυτοκινητόδρομου από το Λεύκτρο – μέχρι τη Σπάρτη, μήκους 47 χλμ, καθώς προωθείται στη Βουλή η αναθεωρημένη σύμβαση.

Σύμφωνα με τον ίδιο το έργο αυτό θα τονώσει και τον τουρισμό στην περιοχή. Ο κ. Χρυσοχοΐδης για τη γέφυρα της Τσακώνας τόνισε πως είναι η δεύτερη στην Ελλάδα από πλευράς ανοίγματος, μετά τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου (μέγιστου ελεύθερου ανοίγματος 300μ.)και συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων τοξωτών γεφυρών παγκοσμίως.

Η γέφυρα Τσακώνας,η κατασκευή της οποίας ξεκίνησε το 2008, θα κοστίσει συνολικά περίπου 19 εκατ. ευρώ.

Αποτελείται από δύο ακρόβαθρα και ένα μεσόβαθρο. Το άνοιγμα των 300μ. γεφυρώνεται εν μέρει (40μ.) με προεντεταμένο φορέα και το υπόλοιπο του ανοίγματος (260μ.) καλύπτεται με 2 χαλύβδινα τόξα, από τα οποία αναρτάται το σύμμεικτο κατάστρωμα της γέφυρας.

Ο Μ. Χρυσοχοΐδης επισκέφθηκε και τη βιομηχανική ζώνη Μελιγαλά, όπου εξετάστηκε το αίτημα της Περιφέρειας και των τοπικών αρχών για τη δημιουργία ανισόπεδου κόμβου στον αυτοκινητόδρομο, που θα εξυπηρετούσε την ευρύτερη περιοχή και τον αρχαιολογικό χώρο της Μεσσήνης.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε ποιοι θα πάρουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα