ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας στον σταθμό «Πανεπιστήμιο» του μετρό

Θεσσαλονίκη: Συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας στον σταθμό «Πανεπιστήμιο» του μετρό

Μια μοναδική συναυλία, "απόδειξη ότι Πολιτισμός και υποδομές μπορούν να συνυπάρξουν", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, έδωσε, σήμερα, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, στον υπόγειο σταθμό "Πανεπιστήμιο" του μετρό Θεσσαλονίκης.

Υπό τους ήχους των Μότσαρτ και Ντβόρτζακ, όσοι τυχεροί κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν θέση, στην πρώτη αυτή πολιτιστική εκδήλωση που φιλοξενεί στα "σπλάχνα" του το μετρό Θεσσαλονίκης, απόλαυσαν μια καταπληκτική εμπειρία και "γνώρισαν" τον σταθμό αυτόν, που βρίσκεται απέναντι από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, έχει το μεγαλύτερο βάθος (φτάνει τα 35 μέτρα) και αναπτύσσεται σε τέσσερα επίπεδα και μεσοπάτωμα.

"Τελικά η σημερινή εκδήλωση είναι μια ακόμη απόδειξη ότι Πολιτισμός και Υποδομές μπορούν να συνυπάρξουν. Άλλωστε, ο πολιτισμός χρειάζεται Υποδομές για να αναδειχθεί" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σιμόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι σχεδιάζεται η κατασκευή δύο σταθμών, που θα αποτελούν στην ουσία και μουσεία: πρόκειται για τους σταθμούς Αγίας Σοφίας και Βενιζέλου.

"Ειδικά, μάλιστα, για τον σταθμό Βενιζέλου θέλω να πιστεύω ότι σε λίγα χρόνια, μέσα σε κλίμα συναίνεσης, θα μπορέσουμε να απολαύσουμε εκεί μια ανάλογη συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης κάνοντας πραγματικότητα τη φράση: Ο Πολιτισμός συναντά τον Πολιτισμό και μέσα από τις Υποδομές. Στο χέρι μας είναι" τόνισε.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης έδωσε συγχαρητήρια στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία και ζήτησε να επαναληφθούν αντίστοιχες εκδηλώσεις και σε άλλους σταθμούς του μετρό.

Διαβάστε επίσης

Ν. Μιχαλολιάκος: Η δικαίωση δεν αργεί–Ψηλά τη σημαία του αγώνα (vid)

Συναγερμός στο Μάλεμε: Βρέθηκε πτώμα στην παραλία

Αμφίπολη: «Σαρώνει» στα Social Media ο τάφος

Θεσσαλονίκη: Τραγωδία στην άσφαλτο – Τροχαίο με μοτοσυκλετιστή

Παραλίγο τραγωδία με F-16: Απεφεύχθη σύγκρουση στον αέρα!

Απίστευτο βίντεο: Έτσι τρώνε οι ποδοσφαιριστές!

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 Ρίχτερ «τρόμαξε» τη μισή Ελλάδα

Βάσεις 2014: Πέρασε στο Μετσόβιο χωρίς να κάνει ποτέ φροντιστήριο!

Κρήτη: «Αίλουρος» ο Σήφης – Κατάφερε να ξεφύγει και από τον Μπεχρά

«Άδειασαν» το σπίτι πασίγνωστης ηθοποιού–Της άρπαξαν 70.000 ευρώ