ΕΛΛΑΔΑ

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. οι δολοφόνοι της ΔΙΑΣ

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. οι δολοφόνοι της ΔΙΑΣ
Η υπόθεση «έδεσε» και στα χέρια της αστυνομίας κρατούνται πλέον...

Η υπόθεση «έδεσε» και στα χέρια της αστυνομίας κρατούνται πλέον δυο από τους δράστες που πάτησαν τη σκανδάλη και τραυμάτισαν θανάσιμα τους δυο νεαρούς αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

Σαφάρι για τον εντοπισμό και των άλλων δυο κακοποιών που επέβαιναν στο κλεμμένο αυτοκίνητο έχει ξεκινήσει η αστυνομία, ενώ εικάζεται ότι οι συνεπιβάτες του οχήματος έχουν διαφύγει στο εξωτερικό.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι εθνικότητες των δραστών ενώ στα χέρια της αστυνομίας κρατούνται και άλλα 12 συνολικά άτομα που ανακρίνονται για την πιθανή συμμετοχή τους σε εγκληματικές ενέργειες.

Εν αναμονή των επίσημων δηλώσεων από την ΓΑΔΑ (η συνέντευξη Τύπου έχει προγραμματιστεί για τις 16:00), στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. επικρατεί αισιοδοξία και ικανοποίηση για την έκβαση της υπόθεσης που είχε συνταράξει το πανελλήνιο.

Εξάλλου η απόδοση δικαιοσύνης ήταν θέμα τιμής για την αστυνομία η οποία από τον περασμένο Μάρτιο, οπότε και κόπηκε το νήμα της ζωής για τους δυο ένστολους, είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

Το «δέσιμο» της υπόθεσης

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, άντρες της ΕΥΠ που συμμετείχαν στις έρευνες εντόπισαν τα ίχνη τους έπειτα από μια γιγαντιαία επιχείρηση που στήθηκε στη Δυτική Αττική, με τη συνδρομή αντρών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και των επίλεκτων της ΕΚΑΜ. Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης σε παράλληλη επιχείρηση στις περιοχές Μενίδι, Ασπρόπυργο και Ελευσίνα.

Μέχρι αργά χθες το βράδυ το κατώφλι της αστυνομικής Ασφάλεια Αττικής είχαν διαβεί τουλάχιστον 35 άτομα καθώς η άγρια συμμορία έχει ανοιχτούς δεσμούς και με μέλη άλλων εγκληματικών ομάδων.

Μεγάλο ατού της αστυνομίας θεωρούνται τα ευρήματα που άφησαν πίσω τους οι δράστες, όπως όπλα, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν και αργότερα εγκατέλειψαν και ένα αποτύπωμα το οποίο μάλιστα ταυτοποιήθηκε με τα αποτυπώματα ενός Ρώσου κακοποιού. Και όχι μόνο αυτά.

Οι κηλίδες αίματος που είχαν βρεθεί στο σημείο όπου οι κακοποιοί εγκατέλειψαν το κλεμμένο όχημα έδωσε στους ειδικούς των εγκληματολογικών εργαστηρίων σημαντικά στοιχεία αναφορικά με το DNA των δραστών.

Πάντως και κατά τη χθεσινή επιχείρηση οι αστυνομικοί προχώρησαν και σε κατασχέσεις όπλων τα οποία θα εξεταστούν βαλλιστικά προκειμένου να διασταυρωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί και σε άλλες ένοπλες επιθέσεις.

Διαβάστε επίσης...

Πως η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στους δολοφόνους της ΔΙΑΣ