ΕΛΛΑΔΑ

Κίσαμος: Ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών-Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά

Κίσαμος: Ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών-Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά

Συνεχίζεται από χθες το μεσημέρι η γιγαντιαία επιχείρηση της πυροσβεστικής στην Κίσαμο – Μπορεί να πέρασε ένα 24ωρο όμως η φωτιά συνεχίζει να καίει ότι συναντά στο πέρασμά της

Μετά από ένα 24ωρο μάχης με τις φλόγες στην περιοχή Αμυγδαλοκεφάλι στην Κίσαμο και η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Η μάχη των πυροσβεστών ήταν ολονύχτια, προκειμένου να περιορίσουν εστίες της πυρκαγιάς καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν μέχρι 9 μποφόρ, δημιουργούσαν διαρκείς αναζωπυρώσεις.

Από την πρώτη ημέρα της πυρκαγιάς στις φλόγες παραδόθηκαν δυο πιθανότατα εγκαταλελειμμένα κτίσματα. Επιπλέον η πυρκαγιά έχει κάψει καλλιεργήσιμη και δασική γη ενώ απείλησε και κατοικημένες περιοχές.

Στο σημείο παραμένει και επιχειρεί για δεύτερη ημέρα μεγάλη πυροσβεστική δύναμη με οχήματα από Χανιά, Κίσαμο και Βρύσσες, αποτελούμενη συνολικά από 70 πυροσβέστες με 18 οχήματα.

Ο απολογισμός της πρώτης ημέρας

Οι υπεράνθρωπες μάχες των ισχυρών επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων αλλά και το γεγονός ότι η ένταση των ανέμων το απόγευμα του Σαββάτου μειώθηκε, συνετέλεσαν στο να περιοριστεί η φωτιά που μαίνονταν ανεξέλεγκτη για περίπου 10 ώρες από τις 6:30 το πρωί.

Νωρίτερα το πρωί δόθηκε εντολή να εκκενωθεί προληπτικά το χωριό Λιβάδια ενώ σε καμία περίπτωση δεν κινδύνευσαν κάτοικοι.

Για την κατάσβεση της φωτιάς κρίθηκε απαραίτητη και η συνδρομή πυροσβεστικού ελικοπτέρου που πραγματοποίησε ρίψεις νερού, ενώ στη συνέχεια χρειάστηκε και η συνδρομή δεύτερου πυροσβεστικού ελικοπτέρου.

Πηγή: flashnews.gr

Διαβάστε επίσης:

Άστρος: Σοκάρει ο παιδοκτόνος – «Δεν έχω μετανιώσει που σκότωσα τον γιο μου»

Ηράκλειο: Δίνει μάχη για τη ζωή του στη ΜΕΘ