ΕΛΛΑΔΑ

Ωρωπός: 2,3 εκατ. ευρώ και η σημαία... κουρελιασμένη!

Ωρωπός: 2,3 εκατ. ευρώ και η σημαία... κουρελιασμένη!

Απογοητευτική εικόνα στο λιμάνι του Ωρωπού -«Λεφτά υπάρχουν» για να τα σκορπάμε σε έργα – Πλην όμως το κράτος δεν βρήκε 15 ευρώ να αγοράσει μια καινούργια σημαία – Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους.

Ορισμένα πράγματα κρίνονται από τις λεπτομέρειες. Και η εικόνα πολλές φορές ανατρέπει τα πάντα και αποδεικνύει την συνεχή κατάντια αυτού του κράτους και των επίσημων φορέων του, είτε πρόκειται για την κεντρική διοίκηση είτε για την αυτοδιοίκηση.

Οι φωτογραφίες που μας έστειλε αναγνώστης του newsbomb από το λιμάνι του Ωρωπού δείχνουν το μέγεθος της αδιαφορίας για απλά πράγματα που μπορούν να λυθούν με γρήγορες κινήσεις.

Σε μια ιδιαιτέρως πολυσύχναστη περιοχή που είναι ταυτόχρονα και εμπορικό κέντρο και τουριστικό θέρετρο, ενώ δίνονται χρήματα για να γίνουν έργα για την αναβάθμιση του λιμανιού – και καλώς δίνονται – δεν βρέθηκαν 15-20 ευρώ για να αγοραστεί μια καινούργια ελληνική σημαία και άλλα τόσα για μια σημαία της Ε.Ε.

Έργο προϋπολογισμού 2,3 εκατομμυρίων ευρώ και ούτε σέντ για δυο σημαίες. Καλά πάμε!

Τέτοια αδιαφορία; Τέτοια απαξία για το εθνικό μας σύμβολο και για όλους αυτούς που περνούν από την περιοχή και βλέπουν το συγκεκριμένο θέαμα;
Τη σημαία της πατρίδας μας και της Ε.Ε. «πατσαβούρες»;

Άραγε τι πρέπει να γίνει για να ξυπνήσουν οι ανευθυνουπεύθυνοι που «σουλατσάρουν» στα γραφεία των δήμων και των περιφερειών;

Πρέπει για παράδειγμα το θέμα να φτάσει σε κάποιο μέσο ενημέρωσης, να πάρει διαστάσεις, να πάει στο γραφείο κάποιου υπουργού για να αγοραστούν δυο σημαίες;

Τόση ξεφτίλα δηλαδή;

Το φοβερό στην όλη ιστορία είναι πως αν επιχειρήσει κανείς να ρωτήσει τους «μανδαρίνους» της ελληνικής γραφειοκρατίας για ποιο λόγο δεν άλλαξαν τις σημαίες η απάντηση που θα λάβει είναι πάντα η ίδια:

-Από τον Δήμο θα πουν: δεν είναι δική μας αρμοδιότητα απευθυνθείτε στην Περιφέρεια
-Από την Περιφέρεια θα πουν: Έχουμε ζητήσει να εγκριθεί το σχετικό κονδύλι από το τάδε υπουργείο
-Και από το υπουργείο θα πουν: Έχουμε στείλει τα λεφτά αλλά δεν ξέρουμε τι έχουν κάνει στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Η απάντηση είναι πάντα ίδια εδώ και 40 χρόνια. Και από κάτι τέτοιες λεπτομέρειες κρινόμαστε εδώ και 40 χρόνια και βρίσκουν «πάτημα» όλοι οι επικριτές μας να μας φορτώνουν χαρακτηρισμούς περί «Ψωροκώσταινας».

«Απολαύστε» τις φωτογραφίες στο gallery!

Υ.Γ. Κύριε Δήμαρχε του Ωρωπού, κυρία Περιφερειάρχη της Αττικής, κύριε Λιμενάρχη μην κάνετε απολύτως τίποτα. Αφήστε τις να λιώσουν εντελώς και στις επόμενες εκλογές βλέπουμε...