ΕΛΛΑΔΑ

Κανονικά οι αποζημιώσεις σε κτηνοτρόφους με κοπάδια που προσβλήθηκαν από καταρροΐκό πυρετό

Κανονικά οι αποζημιώσεις σε κτηνοτρόφους με κοπάδια που προσβλήθηκαν από καταρροΐκό πυρετό

Την απάντησή του στην επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκου Μωραΐτη, σχετικά με τις αποζημιώσεις των κτηνοτρόφων που τα κοπάδια τους υπέστησαν καταρροϊκό πυρετό, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Πάρις Κουκουλόπουλος, τονίζοντας πως στόχος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι η εξισωτική αποζημίωση των κτηνοτρόφων για το έτος 2013 να είναι διπλάσια εκείνης του προηγούμενου έτους, να ανέλθει στα 260 εκ. ευρώ και να αποπληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Ο κος Κουκουλόπουλος διαβεβαίωσε πως οι κτηνοτρόφοι των οποίων τα κοπάδια προσβλήθηκαν από καταρροϊκό πυρετό θα αποζημιωθούν κανονικά, και υπενθύμισε πως κάτι τέτοιο προβλέπεται σε υπουργική απόφαση που έχει ήδη εκδοθεί.

«Έχουμε κινηθεί ήδη, για να έχουμε αυξημένα κονδύλια και να αντιμετωπιστούν όλα κανονικά, από τις ανάγκες του σιτηρέσιου για την ευλογιά, μέχρι τις αποζημιώσεις θανόντων ζώων κ.ο.κ.. Και για εντομοαπωθητικά έχουν προβλεφθεί τα χρήματα εγκαίρως» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Κύριε υπουργέ, δεν πήρατε μέτρα» ανέφερε ο Ν. Μωραΐτης αναπτύσσοντας την ερώτησή του. «Έχετε διαλύσει στην κυριολεξία τις κτηνιατρικές υπηρεσίες. Πραγματικά, οι λίγοι δημόσιοι κτηνίατροι κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες και πολλές φορές με αυτοθυσία. Είναι όμως, λίγα τα μέσα , έχετε κόψει ακόμη και τα έξοδα κίνησης, τα έξοδα μεταφοράς και βάζουν χρήματα από την τσέπη τους για να μετακινηθούν» ανέφερε μεταξύ άλλων , ο βουλευτής του ΚΚΕ.