ΕΛΛΑΔΑ

Ισόβια «μοίρασε» το δικαστήριο για τη δολοφονία μέσω facebook στη Δάφνη

Ισόβια «μοίρασε» το δικαστήριο για τη δολοφονία μέσω facebook στη Δάφνη

Σε ισόβια και επιπλέον κάθειρξη δώδεκα ετών καταδικάστηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του γιου ενεχυροδανειστή στη Δάφνη τον Απρίλιο του 2013, ενώ ποινή κάθειρξης 22 ετών επιβλήθηκε στην τέταρτη κατηγορούμενη, η οποία φέρεται να είχε«ψαρέψει»το θύμα μέσω facebook.

Μάλιστα της 25χρονης της αναγνωρίστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συγγενών τόσο του θύματος όσο και των συγκατηγορουμένων της.

Ο γιος του ενεχυροδανειστή στη Δάφνη οδηγήθηκε στο θάνατο από ασφυξία, όταν οι καταδικασθέντες αφού εισέβαλαν στο σπίτι του, τον έδεσαν στον λαιμό, στο στόμα και χειροπόδαρα προκειμένου να αποσπάσουν ανενόχλητοι 139.000 ευρώ καθώς και ποσότητα χρυσού.

Σύμφωνα με την εισαγγελική αγόρευση οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι είχαν ανθρωποκτόνο δόλο, αποφάσισαν να αφαιρέσουν από το διαμέρισμα του θύματος τα χρήματα και τα κοσμήματα που υπήρχαν σε αυτό.

Γι΄αυτό το λόγο χρησιμοποίησαν την 25χρονη, Αλεξάνδρα, ως «δόλωμα», γνωρίζοντας ότι το θύμα είχε ιδιαίτερη προτίμηση στις εύσωμες γυναίκες

Εκείνη, όπως επισήμανε η εισαγγελέας, προσέγγισε το θύμα, έμαθε που μένει αλλά και για το μεγάλο χρηματικό ποσό που υπήρχε στο σπίτι.

Διαβάστε επίσης:

Στο «νόμο Κατσέλη» και τα δάνεια του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων!

Απόφαση - βόμβα ακυρώνει τις απολύσεις της ΕΡΤ