ΕΛΛΑΔΑ

Σοκαριστικές μαρτυρίες για τον θάνατο του πυροσβέστη από τη φωτιά στο Π.Φάληρο

Σοκαριστικές μαρτυρίες για τον θάνατο του πυροσβέστη από τη φωτιά στο Π.Φάληρο

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που ξέσπασε σε κατάστημα με υδραυλικά είδη στην οδό Ιπποκράτους 4 στο Παλαιό Φάληρο, πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις.

Από την πυρκαγιά σημειώθηκαν εκρήξεις από ασετιλίνη που υπήρχε στο κατάστημα των υδραυλικών ειδών με αποτέλεσμα δύο γυναίκες στον πρώτο και τον δεύτερο όροφο του κτιρίου να εγκλωβιστούν. Η ηλικιωμένη γυναίκα στον πρώτο όροφο απεγκλωβίστηκε έγκαιρα.

Ο πυροσβέστης Ματθαίος Μάντζιος ανέβηκε στον δεύτερο όροφο για να σώσει τη δεύτερη γυναίκα εγκλωβίστηκε μαζί της λόγω του μεγάλου θερμικού φορτίου που αναπτύχθηκε στο κτίριο λόγω των εκρήξεων και της πυρκαγιάς.

Το οξυγόνο στην μπουκάλα οξυγόνου του πυροσβέστη τελείωνε και ακούστηκε ο χαρακτηριστικός ήχος που σηματοδοτεί την μείωση του οξυγόνου στην μπουκάλα.
Μαρτυρίες από το σημείο της πυρκαγιάς αναφέρουν ότι ακούστηκε από τον πυροσβέστη η φράση «τελειώνει το οξυγόνο στην μπουκάλα». Άλλες πάλι μαρτυρίες αναφέρουν ότι η ίδια φράση ακούστηκε και στον ασύρματο. Κανείς δεν ξέρει τι πραγματικά έγινε.

Φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν οι πραγματογνώμωνες που θα ασχοληθούν με την υπόθεση, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένεται να βγουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Η 44χρονη γυναίκα που έχασε τη ζωή της ήταν μητέρα δυο παιδιών και σύζυγος του ιδιοκτήτη του καταστήματος με τα υδραυλικά, ενώ η ηλικιωμένη ήταν μητέρα της αδικοχαμένης γυναίκας.

Ποιος ήταν ο ήρωας - πυροσβέστης;

mantzios matthaios 380 el GR

Ο Υπαξιωματικός Ματθαίος Μάντζιος γεννήθηκε το 1981, κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2007, ενώ το 2009 αποφοίτησε από την Πυροσβεστική Ακαδημία με το βαθμό του Αρχιπυροσβέστη.

Ήταν άγαμος και το τελευταίο διάστημα υπηρετούσε στον 5ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών.

Η χειρόγραφη αφιέρωση του Αλ. Τσίπρα στον ηρωικό πυροσβέστη

Επίσκεψη στο περίπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας πραγματοποίησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Τσίπρας άφησε στο περίπτερο μια χειρλόγραφη αφιέρωση για τον αδικοχαμένο πυροσβέστη Ματθαίο Μάντζιο, στην πυρκαγιά του Π. Φαλήρου το βράδυ της Παρασκευής.

ts

«Η αφοσίωση στο συνάνθρωπο που έχει ανάγκη δεν είναι επάγγελμα, είναι λειτούργημα. Σας εκφράζω τα συλληπητήριά μου για τον άδικο χαμό του συναδέλφου σας και σας εύχομαι δύναμη στο έργο σας», έγραψε ο κ. Τσίπρας.

Διαβάστε επίσης:

Παλαιό Φάληρο: Πώς παγιδεύτηκε στις φλόγες ο ηρωικός πυροσβέστης

Παλαιό Φάληρο: Συγκλονίζουν τα στοιχεία από τη φονική πυρκαγιά

Παλαιό Φάληρο: Πυρκαγιά σε κατάστημα κόστισε τη ζωή σε δύο άτομα