ΕΛΛΑΔΑ

Ροδόπη: Σύλληψη Βούλγαρου για μετακίνηση 7 μεταναστών

Ροδόπη: Σύλληψη Βούλγαρου για μετακίνηση 7 μεταναστών

Συνελήφθη την Παρασκευή(12/9) σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Ροδόπης , ένας 31χρονος Βούλγαρος, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας επτά μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε για την υπόθεση περιλαμβάνεται επίσης ένας 36χρονος Έλληνας, συνεργός του 31χρονου, ο οποίος δεν συνελήφθη.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στους οδηγούς δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητων, προκειμένου να τα ακινητοποιήσουν, πλην όμως αυτοί δεν συμμορφώθηκαν και ανέπτυξαν ταχύτητα.

Λίγο πιο κάτω, ο 31χρονος, που οδηγούσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες, ακινητοποίησε το όχημα και τράπηκε σε φυγή, πλην όμως εντοπίσθηκε και συνελήφθη.

Αντίθετα ο 36χρονος, που επέβαινε στο έτερο αυτοκίνητο και λειτουργούσε ως προπομπός, διέφυγε τη σύλληψη.

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του οχήματος, διαπίστωσαν ότι οι δράστες προωθούσαν από κοινού στην ενδοχώρα επτά μη νόμιμους μετανάστες. Κατασχέθηκε το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

Διαβάστε επίσης:

Κομοτηνή: 41χρονος αγόραζε κλεμμένα χρυσαφικά - Αναζητούνται οι δράστες

Καστοριά: Καταιγίδα έπληξε την πόλη - Πλημμύρισαν οι δρόμοι (pics&vid)

Δικηγόρος ζει με 8,59 ευρώ λόγω ΕΝΦΙΑ

Βοιωτία: Σύλληψη 14χρονων Ρομά για κλοπές στον Αλίαρτο