ΕΛΛΑΔΑ

Συμμορία ληστών είχε σπείρει τον τρόμο σε ηλικιωμένους

Συμμορία ληστών είχε σπείρει τον τρόμο σε ηλικιωμένους

Τους χτυπούσαν, τους έδεναν και τους φίμωναν για να τους «γδύσουν» τα σπίτια-Γιατί έβαζαν στόχο άτομα μεγάλης ηλικίας

Εδώ και έξι μήνες η εξαμελής συμμορία των Αλβανών είχε σπείρει τον τρόμο στην Εύβοια. Οι αδίστακτοι ληστές έμπαιναν σε σπίτια ηλικιωμένων που βρίσκονται σε ερημικές περιοχές, όπου αφού τους χτυπούσαν και σε κάποιες περιπτώσεις τους έδεναν και τους φίμωναν, στη συνέχεια αφαιρούσαν χρήματα, χρυσαφικά και κινητά τηλέφωνα.

Λήστευαν ηλικιωμένους για να μην μπορούν να αντιδράσουν

Τα μέλη της συμμορίας αφού παρακολουθούσαν τα σπίτια των υποψήφιων στόχων, επέλεγαν να ληστεύουν ηλικιωμένους για να μην μπορούν να αντιδράσουν. Οι επιδρομές γίνονταν τα ξημερώματα όταν κοιμόνταν τα θύματα τους, τα οποία ξυπνούσαν έντρομα, βλέποντας πάνω από το κρεβάτι τους αδίστακτους ληστές να τους απειλούν με μαχαίρια.

Συγκεκριμένα στις 27 Μαρτίου του 2014, μπήκαν στο σπίτι 72χρονης στην περιοχή του Μίστρου Ευβοίας. Δύο μέλη της συμμορίας με την απειλή μαχαιριού, ακινητοποίησαν την ηλικιωμένη γυναίκα και αφού την έδεσαν και τη φίμωσαν, αφαίρεσαν 5.000 ευρώ, έξι χρυσές λίρες, χρυσαφικά και κοσμήματα, αξίας 2.000 ευρώ.
Ένα μήνα αργότερα λήστεψαν ζευγάρι στην περιοχή των Ψαχνών Ευβοίας. Τρεις από τους δράστες, αφού ξυλοκόπησαν τον 70χρονο ιδιοκτήτη του σπιτιού και την 63χρονη σύζυγο του, αφαίρεσαν δύο κινητά τηλέφωνα, ένα ρολόι και έναν χρυσό σταυρό με την αλυσίδα του.

Εφιαλτικές στιγμές έζησε κι ένας 89χρονος στην περιοχή του Μύτικα Ευβοίας. Τα ξημερώματα στις 13 Μαΐου του 2014, τρία μέλη της συμμορίας αφού χτύπησαν άγρια τον ηλικιωμένο, τον έδεσαν και στη συνέχεια αφού άρπαξαν 1.150 ευρώ, έφυγαν ανενόχλητοι. Εκτός όμως από τις ληστείες οι κακοποιοί είχαν διαπράξει και τουλάχιστον επτά κλοπές από σπίτια με τη συνολική λεία να ξεπερνά τις 17.000 ευρώ.

Συνελήφθησαν τρεις Αλβανοί

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν στις περιοχές της Χαλκίδας, της Νέας Αρτάκης Ευβοίας, καθώς και στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, συνέλαβαν τρεις Αλβανούς ηλικίας 30, 34 και 39 ετών, μέλη της συμμορίας των ληστών, ενώ αναζητούνται τρεις συμπατριώτες τους, οι οποίοι όμως έχουν ταυτοποιηθεί. Οι αρχές πάντως εκτιμούν ότι έχουν διαπράξει κι άλλες ληστείες και κλοπές σε σπίτια στην Εύβοια, αλλά και στη Βόρεια Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Μεγάλη κινητοποίηση στην Πελοπόννησο για τους ληστές του Διστόμου