ΕΛΛΑΔΑ

Δ. Βέροιας: Πότε θα δωθούν τα προνοιακά επιδόματα του μήνα Σεπτεμβρίου

Δ. Βέροιας: Πότε θα δωθούν τα προνοιακά επιδόματα του μήνα Σεπτεμβρίου

Από την ερχόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα μετά τις 22/9/2014 θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων του δήμου Βέροιας τα προνοιακά επιδόματα.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Δ. Βέροιας Στέλιος Ασλάνογλου, εξήγησε παράλληλα τους λόγους για την καθυστέρηση που σημειώθηκε.

Η νέα Δημοτική Αρχή ανέλαβε την 1η Σεπτεμβρίου 2014, ενώ τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, όπως προβλέπεται από το Νόμο, ορίστηκαν στις 7 Σεπτεμβρίου. Για να συγκληθεί η Οικονομική Επιτροπή, απαιτείται πρόσκληση τρεις μέρες πριν και τελικά, συνεδρίασε τη Δευτέρα 15/9, με το θέμα των προνοιακών επιδομάτων στα πρώτα θέματα.

Αφού, λοιπόν, την Δευτέρα (15/9) λήφθηκε η σχετική απόφαση, ακολουθεί η διαδικασία ελέγχου από τον ελεγκτή νομιμότητας ενώ στη συνέχεια οι υπάλληλοι του Δήμου Βέροιας θα πρέπει να κάνουν την σχετική κατανομή.

Μετά και από αυτή τη διαδικασία, απαιτούνται τρεις μέρες από το τραπεζικό σύστημα για να πιστωθούν και να είναι διαθέσιμα τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Κατά συνέπεια, μετά από «αγώνα ταχύτητας» και αν δεν προκύψει κάποιο θέμα στα ενδιάμεσα γραφειοκρατικά στάδια, το νωρίτερο τη Δευτέρα ή την Τρίτη, οπωσδήποτε όμως μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα στους δικαιούχους.

Πηγή: inveria.gr

Διαβάστε επίσης:

Σκιάθος: Απεγκλωβισμός μαθητών από πλημμυρισμένο προαύλιο

Ναύπλιο: Ανεστάλη η λειτουργία του συσσιτίου από τον ιερό ναό της Ευαγγελίστριας

Σκιάθος: Απεγκλωβισμός μαθητών από πλημμυρισμένο προαύλιο

Παύλος Φύσσας: Ένας χρόνος χωρίς τον Killah P

Αμφίπολη: Για την δυσκολία των ανασκαφών μίλησε η Λ. Μενδώνη