ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Αναβλήθηκε η δίκη του Βλαστού για την έκρηξη στην οδό Μανδηλαρά

Λάρισα: Αναβλήθηκε η δίκη του Βλαστού για την έκρηξη στην οδό Μανδηλαρά

Αναβλήθηκε σήμερα Τετάρτη (17/9) από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λάρισας, η δίκη για την έκρηξη που είχε σημειωθεί σε είσοδο πολυκατοικίας στην οδό Μανδηλαρά πριν από 14 μήνες για την οποία κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός ο Παναγιώτης Βλαστός.

Ο Π Βλαστός, μεταφέρθηκε από τις φυλακές Τρικάλων συνοδευόμενος από ισχυρές δυνάμεις των ΕΚΑΜ, , αλλά τελικώς κατόπιν αιτήματος αναβολής που έθεσε η υπεράσπιση του, επειδή απουσίαζε ένας εκ των συνηγόρων του καθώς και ένας εκ των συνηγόρων των δύο άλλων κατηγορουμένων για την ίδια υπόθεση, η δίκη αναβλήθηκε επ' αόριστον.

Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της θα καθοριστεί εκ νέου από τον εισαγγελέα.

Αρχικά, το δικαστήριο είχε αποφασίσει τη διακοπή της δίκης για τα τέλη Σεπτεμβρίου, αλλά η υπεράσπιση Βλαστού επέμεινε στην αναβολή και για τον επιπλέον λόγο ότι στις 22 Οκτωβρίου ξεκινάει στο 5μελές Εφετείο Αθηνών η δίκη για την απαγωγή Παναγόπουλου.

Επιπλέον, η υπεράσπισή του ζήτησε να είναι παρούσα και η εισαγγελική λειτουργός, η οποία υπήρξε και στόχος της επίθεσης, η οποία με επιστολή της προς το Δικαστήριο, έκανε γνωστό ότι δεν μπορούσε να παραστεί.

Επίσης ζήτησε να παραστούν και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Τρικάλων, όπου και κρατείται ο Βλαστός, οι οποίοι υπηρετούσαν την εποχή κατά την οποία διεπράχθησαν τα αδικήματα που έχουν σχέση με την υπόθεση.

Συγκατηγορούμενοι του Βλαστού είναι δύο ακόμη άτομα που κατηγορούνται ότι τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό στην πολυκατοικία. Υπενθυμίζεται ότι, λίγο μετά την έκρηξη, είχε συλληφθεί ο ένας εξ αυτών επιτόπου και αποκαλύφθηκε εν συνεχεία και η ταυτότητα του συνεργού του. Στην πορεία της προανάκρισης και τακτικής ανάκρισης, αποδόθηκαν ευθύνες και στον Παναγιώτη Βλαστό.

Παρόντες στη διαδικασία ήταν και οι κάτοικοι της πολυκατοικίας όσο και της γύρω περιοχής, οι ιδιοκτησίες των οποίων υπέστησαν ζημιές από την έκρηξη. Ο επίσημος απολογισμός ήταν, σύμφωνα με τους ενοίκους, ζημιές σε 32 διαμερίσματα, 28 αυτοκίνητα και 10 καταστήματα στη γύρω περιοχή. Γι' αυτό και οι μάρτυρες, που είχαν κληθεί να καταθέσουν στο δικαστήριο, ήταν δεκάδες.

Χρειάστηκε πλειάδα ενεργειών των ιδιοκτητών των διαμερισμάτων και πολλές πιέσεις, τροπολογία σε νόμο στη Βουλή, επερωτήσεις βουλευτών κ.λπ., ώστε να εκληφθούν οι ένοικοι ως θύματα τρομοκρατικής ενέργειας και να τύχουν αποζημίωσης για τις ζημιές.

Μετά τη διεκπεραίωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, οι δικαιούχοι αποζημιώθηκαν, φέτος, στις αρχές Αυγούστου.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Βροχερό το σκηνικό και τις επόμενες ημέρες

Λιβαδειά: 50χρονος ζούσε σε διαμέρισμα με σκουπίδια και ποντίκια (pics&vid)

Αττική: Εξαρθρώθηκε σπείρα που πλαστογραφούσε ταξιδιωτικά έγγραφα (pics)

Επίδομα μητρότητας και για ελεύθερες επαγγελματίες

Νέες διαθέσιμες θέσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς - Αναμένεται ανακοίνωση

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 67χρονου αρχαιοκάπηλου