ΕΛΛΑΔΑ

Παράνομη η απεργία της ΑΔΕΔΥ κατά της αξιολόγησης στο Δημόσιο

Παράνομη η απεργία της ΑΔΕΔΥ κατά της αξιολόγησης στο Δημόσιο

Με Απόφασή του, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, έκανε δεκτή την αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου, εκπροσωπούμενου από το Υπουργείο Οικονομικών, κατά της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., σύμφωνα με την οποία, αναγνωρίζεται παράνομη και καταχρηστική η απεργία της Ανώτατης Διοίκησης Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (Α.Δ.Ε.Δ.Υ.) κατά της διαδικασίας αξιολόγησης στο Δημόσιο και διατάσσει τη διακοπή της, καθώς και την απαγόρευση επανάληψή της στο μέλλον με την ίδια ή παρεμφερή μορφή και με τα ίδια ή παρεμφερή αιτήματα, κηρύσσοντας, ταυτόχρονα, την Απόφαση προσωρινά εκτελεστή.

O Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τη σημερινή απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, αλλά και για τις δηλώσεις Δημάρχων που πρόσκεινται στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., έκανε την εξής δήλωση:

«Κάποια στιγμή πρέπει να συμφωνήσουμε για τα αυτονόητα στον τόπο μας. Είναι αυτονόητο πως όλοι πρέπει να αξιολογούνται. Είναι αυτονόητο πως όποιος μπήκε παράνομα στο Δημόσιο, πρέπει να απομακρυνθεί.

Οι έλεγχοι για πλαστά πιστοποιητικά και για μονιμοποιήσεις χωρίς τυπικές προϋποθέσεις θα συνεχιστούν και θα ενταθούν.

Μετά και την τελευταία δικαστική απόφαση δεν υπάρχει πια κανένα άλλοθι και αυτό πρέπει να το αντιληφθούν όλοι: Και όσοι αντιδρούν στην αξιολόγηση και στους ελέγχους, αλλά και οι πολιτικοί τους προστάτες...».

Διαβάστε επίσης:

Την ενοχή 6 κατηγορουμένων για τους «Πυρήνες της Φωτιάς» πρότεινε ο εισαγγελέας