ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαλούν ξανά: Έξτρα 30.000 ευρώ στην ένωση των τέως βουλευτών από τη Βουλή

Προκαλούν ξανά: Έξτρα 30.000 ευρώ στην ένωση των τέως βουλευτών από τη Βουλή

Έκτακτη ενίσχυση ύψους 30.000 ευρώ για την ένωση των πρώην βουλευτών ενέκρινε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Το προκλητικό αίτημα είχαν καταθέσει οι ίδιοι οι πρώην βουλευτές με επιστολή τους στο τέλος Αυγούστου ζητώντας έκτακτη επιχορήγηση από τον προϋπολογισμό της Βουλής - από τον Έλληνα φορολογούμενο δηλαδή - προκειμένου να καλύψουν «λειτουργικές δαπάνες» της ένωσης.

Η σχετική απόφαση, που φέρει την υπογραφή του Προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μειμαράκη, και αναρτήθηκε στον κόμβο του Κοινοβουλίου «Διαφάνεια», αναφέρει χαρακτηριστικά πως «επιχορηγούμε από τον προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2014 την Ένωση τέως βουλευτών και ευρωβουλευτών με το ποσό των 30.000 ευρώ για την κάλυψη των λειτουργικών τους δαπανών».

Στο πρόσφατο παρελθόν οι τέως βουλευτές και ευρωβουλευτές είχαν ζητήσει να υπάρξει αναδρομική αύξηση στις αποδοχές τους βάσει των αντίστοιχων διεκδικήσεων των δικαστικών αλλά λόγω των αντιδράσεων η υπόθεση «πάγωσε» με αρκετούς να παραιτούνται των διεκδικήσεών τους ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων.

Διαβάστε επίσης:

Πλαφόν 150.000 ευρώ στα ανώνυμα κουπόνια των κομμάτων