ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Στα ίχνη δράστη που εξαπατούσε ηλικιωμένους η Αστυνομία

Βόλος: Στα ίχνη δράστη που εξαπατούσε ηλικιωμένους η Αστυνομία

Δύο υποθέσεις απάτης ηλικιωμένων και τρεις απόπειρες εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός 45χρονου Ρομά, κατοίκου Ζεφυρίου Αττικής, ο οποίος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Ο δράστης πλησίασε σήμερα στο Βόλο έναν 83χρονο και με την πρόφαση ότι είναι φίλος του εγγονού του, του ζήτησε να καταθέσει στην τράπεζα 600 € για να πάρει πίσω 4.500 €. Ο δράστης μετέβη με το θύμα στην τράπεζα έγινε ανάληψη των μετρητών από τον ηλικιωμένο, ο 45χρονος τα πήρε και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο ίδιος δράστης την Δευτέρα 15/9 στον Αλμυρό πλησίασε 84χρονο και τον έπεισε να του δώσει 2.500 €.

Την περασμένη Δευτέρα ο 45χρονος έκανες τρεις απόπειρες εξαπάτησης ηλικιωμένων, στην περιοχή του Αλμυρού. Συγκεκριμένα, αποπειράθηκε να εξαπατήσει μία 79χρονη, που της ζήτησε 6.000 € για να της δώσει 15.000 €, ωστόσο η ηλικιωμένη δεν του έδωσε τα χρήματα, ενώ προσπάθησε να εξαπατήσει έναν 89χρονο, εμφανιζόμενος ως γνωστός του γαμπρού του και του ζήτησε 200 € για το λογιστή για να πάρει επιστροφή 1.200 €. Τέλος, προσπάθησε να εξαπατήσει άλλον ένα ηλικιωμένο άνθρωπο στον Αλμυρό, ευτυχώς, χωρίς αποτέλεσμα.

Ο δράστης, που ταυτοποιήθηκε, αναζητείται από την Αστυνομία, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Πηγή: magnesianews.gr

Διαβάστε επίσης:

Ιωάννινα: Εντοπίστηκε φυτεία κάνναβης σε δασώδη περιοχή

Υπόθεση χορήγησης παράνομων ασφαλιστικών ικανοτήτων ανακάλυψε το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Απολογούνται τη Δευτέρα τρεις από τους 64 συλληφθέντες στο Κερατσίνι

Εισαγγελέας διέταξε τη σύλληψη γιατρών για την αυτοκτονία στη Χαλκοκονδύλη