ΕΛΛΑΔΑ

«Παραλύει» η χώρα την Τετάρτη

«Παραλύει» η χώρα την Τετάρτη
«Παραλύει» την Τετάρτη ολόκληρη η χώρα, καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία...

«Παραλύει» την Τετάρτη ολόκληρη η χώρα, καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία στην οποία θα συμμετάσχουν αρκετοί κλάδοι.

Ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας θα «παγώσει» ενώ υπουργεία, ταμεία, εφορίες, τελωνεία και σχολεία θα υπολειτουργήσουν. Το κέντρο θα παραμείνει απροσπέλαστο, καθώς θα πραγματοποιηθούν πορείες, ενώ μετ΄ εμποδίων, θα γίνουν οι μετακινήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με εξαίρεση τις ώρες που θα γίνουν τα συλλαλητήρια.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, ενώ καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς ελληνικά αεροδρόμια από τις 12:00 έως τις 16:00 το απόγεμα, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.

Τρίωρη στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 8.00 το πρωί θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό.

Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 και από 21.00 έως λήξη βάρδιας οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10.00 το πρωί και από τις 16.00 το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ.

Εικοσιτετράωρη απεργία θα πραγματοποιήσουν και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ). Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, την ημέρα της απεργίας θα κυκλοφορήσουν λεωφορεία του Οργανισμού με προσωπικό ασφαλείας.

Την πένα θα σηκώσουν και οι δημοσιογράφοι.

Στην απεργία συμμετέχουν επίσης το προσωπικό των ΔΕΚΟ και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, οι εργαζόμενοι σε τράπεζες , οι καθηγητές των δημόσιων σχολείων οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ καθώς και το προσωπικό των Ο.Τ.Α.

Η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίον του Άρεως στις 11 π.μ και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή, ενώ νωρίτερα, στις 10.00 στην Ομόνοια, θα συγκεντρωθεί το ΠΑΜΕ.