ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Δημοψήφισμα στα Χανιά για την ιδιωτικοποίηση του «Ι.Δασκαλογιάννης»

Κρήτη: Δημοψήφισμα στα Χανιά για την ιδιωτικοποίηση του «Ι.Δασκαλογιάννης»

Την διεξαγωγή τοπικού δημοψηφίσματος στα Χανιά προκειμένου να αποφασίσει ο Χανιώτικος λαός αν επιθυμεί την ιδιωτικοποίηση του Αερολιμένα "Ι.Δασκαλογιάννης", προτείνει η δημοτική παράταξη "Πρωτοβουλία Πολιτών για την τοπική αυτοδιοίκηση Πρώτα ο Άνθρωπος", καλώντας το δήμαρχο Χανίων και το δημοτικό συμβούλιο να δώσουν με αυτόν τον τρόπο λόγο στους πολίτες.

Παράλληλα, καλεί και άλλους δήμους στη Κρήτη να πάρουν θέση, διοργανώνοντας αντίστοιχα δημοφηφίσματα, την ώρα που βρίσκεται στην τελική ευθεία από το ΤΑΙΠΕΔ η διαδικασία παραχώρησης 7 αεροδρομίων, μεταξύ των οποίων και το Αεροδρόμιο Χανίων, σε ιδιώτες οι οποιοι αναμένεται τις επόμενες ημέρες να καταθέσουν τις προσφορές τους.

«...εκτός από τις δημόσιες δεσμεύσεις, καλούμε τους αυτοδιοικητικούς φορείς, το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο, χωρίς καθυστερήσεις, να διενεργήσουν τοπικό δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο χανιώτικος λαός αν θέλει να πουλήσει το αεροδρόμιο του. Αυτήν την πρόταση διατυπώσαμε ήδη στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο και σκοπεύουμε να την καλλιεργήσουμε περαιτέρω... Παράλληλα, καλούμε και τους άλλους δήμους της Δυτικής Κρήτης να διενεργήσουν αντίστοιχα δημοψηφίσματα, αλλά και τους ίδιους τους πολίτες να κλιμακώσουν τη διαμαρτυρία τους με μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις οποιασδήποτε μορφής, όπως π.χ. καθολικό κλείσιμο καταστημάτων και απεργία», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Διαβάστε περισσότερα στο flashnews.gr

Διαβάστε επίσης:

Βρεταννικός: Ένα από τα διασημότερα ναυάγια του κόσμου

Στάσεις εργασίας Τρίτη και Τετάρτη σε τρόλεϊ και μετρό αντίστοιχα

Πάτρα: Ανήλικη υπέστη ηλεκτροπληξία - Νοσηλεύεται σε νοσοκομείο